H TotalEnergies Ξεκίνησε την Εμπορική Λειτουργία 2 Φ/Β Πάρκων με Αποθήκευση Μπαταριών στο Τέξας

H TotalEnergies Ξεκίνησε την Εμπορική Λειτουργία 2 Φ/Β Πάρκων με Αποθήκευση Μπαταριών στο Τέξας
energia.gr
Τρι, 1 Οκτωβρίου 2024 - 09:39

Η TotalEnergies ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία των ηλιακών πάρκων Danish Fields 720MWp και Cottonwood 455MWp με ενσωματωμένη αποθήκευση μπαταριών που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Τέξας. Τα νέα αυτά έργα, με συνδυασμένη δυναμικότητα 1,2GW, αποτελούν μέρος ενός χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής ισχύος 4GW σε λειτουργία ή υπό κατασκευή στο Τέξας.

 

Το Danish Fields (στη φωτογραφία) είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της κατασκευάστριας εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 1,4 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά πάνελ που είναι τοποθετημένα στο έδαφος. Το Danish Fields διαθέτει επίσης ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 225MWh που παρέχεται από τη Saft, τη θυγατρική της TotalEnergies στον τομέα των μπαταριών.

Το 70% της ηλιακής δυναμικότητας της Danish έχει συμβληθεί μέσω μακροπρόθεσμων εταιρικών συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν υπογραφεί με παράγοντες του κλάδου, όπως η Saint-Gobain, οι οποίες διαθέτουν μηχανισμό καταμερισμού της ανόδου που αναπροσαρμόζεται με βάση την τιμή του εμπορίου.

Το υπόλοιπο 30% θα υποστηρίξει την απαλλαγή από τον άνθρακα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της TotalEnergies στην περιοχή της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ.

Μαζί με το Myrtle Solar που τέθηκε σε λειτουργία το 2023 και το υπό κατασκευή ηλιακό πάρκο Hill 1, τα τρία αυτά έργα θα καλύψουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της TotalEnergies στο Port Arthur και στο La Porte στο Τέξας και στο Carville στη Λουιζιάνα.

Το Cottonwood διαθέτει πάνω από 847.000 επίγειους φωτοβολταϊκούς συλλέκτες. Η τοποθεσία θα διαθέτει επίσης 225MWh αποθήκευσης μπαταριών που παρέχονται από τη Saft, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Cottonwood έχει συμβληθεί στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων ΜΠΣ που αναπροσαρμόζονται στις τιμές του εμπορίου μέσω ενός μηχανισμού επιμερισμού των προσαυξήσεων με τις LyondellBasell και Saint-Gobain, για να στηρίξει τις προσπάθειές τους για απαλλαγή από τον άνθρακα.

«Οι εκκινήσεις των Danish Fields και Cottonwood στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ERCOT αναδεικνύουν την ικανότητα της TotalEnergies να παρέχει ανταγωνιστική ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την υποστήριξη των στόχων των πελατών μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, καθώς και των δικών μας», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της TotalEnergies για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Olivier Jouny.

«Χάρη σε αυτά τα έργα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως την παράδοση στον πελάτη, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας για κερδοφορία 12% ROACE στον τομέα της ολοκληρωμένης ενέργειας».