Τρεις Ελληνικές Εταιρείες Αναπτύσσουν Φορτιστή Ηλεκτρικών Οχημάτων με Ενσωματωμένο POS

Τρεις Ελληνικές Εταιρείες Αναπτύσσουν Φορτιστή Ηλεκτρικών Οχημάτων με Ενσωματωμένο POS
energia.gr
Τρι, 1 Οκτωβρίου 2024 - 16:49

Τρεις ελληνικές εταιρείες, η Nexi Ελλάδος, ως μέρος του Ομίλου Nexi, της ευρωπαϊκής εταιρίας PayTech, η ελληνική εταιρεία παραγωγής MC Chargers και η τεχνολογική εταιρεία Printec, συνεργάζονται και ανακοινώνουν την ανάπτυξη του πρώτου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά με ενσωματωμένο σύστημα POS

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για μία πρωτοποριακή λύση που επιτρέπει την άμεση πληρωμή με κάρτα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης εφαρμογών (applications) ή την ύπαρξη ενδιάμεσων παρόχων.

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση AC φορτιστή με ενσωματωμένο POS, όπου οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιούν άμεσα συναλλαγές με την κάρτα τους. Η διαδικασία ξεκινά με προέγκριση ενός ποσού πριν τη φόρτιση και ολοκλήρωση της συναλλαγής με το τελικό ποσό μετά τη φόρτιση. Αυτή η λύση εξυπηρετεί τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παρόχους ηλεκτροφόρτισης, καθιστώντας την πληρωμή απλούστερη και άμεση  και μειώνοντας παράλληλα το κόστος επεξεργασίας της συναλλαγής.

Το γεγονός ότι ο πρώτος αυτός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων είναι προϊόν συνεργασίας τριών κορυφαίων ελληνικών εταιρειών αναδεικνύει τις δυνατότητες της ελληνικής τεχνολογικής σκηνής και την ικανότητα της χώρας να πρωταγωνιστεί στη διεθνή αγορά καινοτομίας. Όπως επισημαίνεται, αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και θέτουν τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη. Η πρώτη πιλοτική εγκατάσταση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας μία σύγχρονη υποδομή στην πόλη και προωθώντας την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. 

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής λύσης στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με δύο καταξιωμένες Ελληνικές εταιρίες στον κλάδο της τεχνολογίας. Η συνεργασία αυτή μας επιτρέπει να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία, την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή και των τριών εταιριών, προσφέροντας στους πελάτες μας μια εξαιρετικά εύκολη, ασφαλή και βιώσιμη λύση πληρωμών. Αυτή η πρωτοβουλία είναι απόδειξη της δέσμευσής μας στην παροχή λύσεων για απρόσκοπτες και ασφαλείς συναλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος πληρωμών στην αγορά», δήλωσε ο κ. Νίκος Παπαδόγλου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Nexi Ελλάδος.

Από την πλευρά της, η Printec, μέσω της συνεργασίας με την MC Chargers και τη Nexi, προσφέρει μια πρωτοποριακή λύση που συνδυάζει την τεχνολογική εξέλιξη και την απλότητα για τον καταναλωτή. Η δυνατότητα άμεσης πληρωμής χωρίς την ανάγκη εφαρμογών ή ενδιάμεσων παρόχων αποτελεί μία τάση που βλέπουμε να κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, και αυτή η λύση είναι μοναδική στην ελληνική αγορά.

«Η Printec εδώ και 36 χρόνια προσφέρει καινοτόμες λύσεις, βασισμένη στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και σε μακροχρόνιες επιτυχημένες συνεργασίες. Στην περίπτωση της ηλεκτροφόρτισης, η συνεργασία τριών κορυφαίων στο είδος τους εταιριών, δείχνει πως η ελληνική τεχνολογική σκηνή, μέσω συνεργειών, μπορεί να καταφέρει πολλά. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών και προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους συνεργάτες μας» ανέφερε η κα. Γεωργία Μπότσικα, Cluster General Manager, Printec Ελλάδας και Κύπρου. 

Επιπλέον, η MC Chargers, η ελληνική εταιρεία που ανέπτυξε τον καινοτόμο φορτιστή, δίνει έμφαση στη βιώσιμη και πράσινη τεχνολογία, προσφέροντας λύσεις που διευκολύνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς πιλοτικών προγραμμάτων, τα οποία αναμένεται να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα. «Η MC Chargers από το 2019 καινοτομεί και πρωτοπορεί στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας μία πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και αξιοπιστίας. Η συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο τους, όπως είναι η Printec αλλά και η Nexi Ελλάδος, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και ωριμάζει. Η διάθεση της νέας σειράς φορτιστών με ενσωματωμένο το POS εξασφαλίζει για τον οδηγό Η/Ο εύκολη και απολύτως ασφαλή διαδικασία φόρτισης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» δήλωσε ο κ. Μπάμπης Μαρμάγγελος, CEO & Co Founder, MC-Chargers.