Έναρξη του Πρωτοποριακού Προγράμματος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από το Zone01 Athens με την Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας

Έναρξη του Πρωτοποριακού Προγράμματος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από το Zone01 Athens με την Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας
energia.gr
Τρι, 15 Οκτωβρίου 2024 - 17:37

H Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ιωάννα Λυτρίβη, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του πενταετούς πρωτοποριακού προγράμματος τεχνολογικής εκπαίδευσης του Zone01 Athens. 

Το Zone01 Athens, ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου της κύκλου, ενός πενταετούς προγράμματος που στοχεύει στην παροχή δεξιοτήτων σε ανερχόμενους επαγγελματίες στον τομέα της τεχνολογίας. Σήμερα σηματοδοτείται η αρχή αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία φιλοδοξεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένα ταλέντα στον τομέα της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει πρακτική, εντατική εκπαίδευση με έμφαση σε τομείς όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η επιστήμη δεδομένων, η κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών, οι σπουδαστές θα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει θεωρητική γνώση με την επίλυση πραγματικών προβλημάτων και την ολοκλήρωση πρακτικών έργων που δοκιμάζουν όχι μόνο τις προγραμματιστικές δεξιότητες αλλά και τα soft skills των σπουδαστών. Με τη δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης, το Zone01 Athens διασφαλίζει ότι οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Η επίτιμη καλεσμένη της εκδήλωσης κα Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δήλωσε σχετικά με το παιδαγωγικό μοντέλο του Zone01: «Αυτή είναι πραγματικότητα της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας, το πως θα κινούμαστε πλέον σε ένα κόσμο μετάβασης. Οι ευθείες διαδρομές έχουν τελειώσει, και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο καλύτερο θα είναι τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον μας, σε όλα τα επίπεδα, και στην επαγγελματική αλλά και στην κοινωνική ζωή.»

Ο Χρήστος Αβραμούδης, Managing Director του Zone01 Athens, ανέφερε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι τα peer-to-peer παιδαγωγικά μοντέλα και η μη κάθετη εκπαίδευση είναι το μέλλον της μάθησης. Μεθοδολογίες όπου οι μαθητές μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο, αντί για την παραδοσιακή ιεραρχία της δασκαλοκεντρικής εκπαίδευσης, καλλιεργούν την αυτονομία, την κριτική σκέψη και την καινοτομία. Το Zone01 Athens ενσωματώνει αυτήν την προσέγγιση, προσφέροντας ένα δυναμικό περιβάλλον που προσαρμόζεται γρήγορα στις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτός ο τρόπος μάθησης διαμορφώνει τους νέους ώστε να γίνουν ενεργοί δημιουργοί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο και ενισχύει την ικανότητα του “να μαθαίνω πως να μαθαίνω”.»

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, οι συμμετέχοντες θα λάβουν εντατική εκπαίδευση με την καθοδήγηση εμπειρων μεντόρων και ειδικών του κλάδου. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες ή να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τεχνολογικού τοπίου της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα του Zone01 Athens πατήστε εδώhttps://www.zone01.gr/