Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η Coffeeco Upcycle Ενώνουν Δυνάμεις Μέσω της Περιβαλλοντικά Στοχευμένης Πλατφόρμας «In the Loop»

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η Coffeeco Upcycle Ενώνουν Δυνάμεις Μέσω της Περιβαλλοντικά Στοχευμένης Πλατφόρμας «In the Loop»
energia.gr
Δευ, 21 Οκτωβρίου 2024 - 16:59

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η πρωτοπόρος Coffeeco Upcycle, ενώνουν τις δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπολείμματα κόκκων καφέ μέσω της περιβαλλοντικά στοχευμένης πλατφόρμας του Ομίλου, «In the Loop»

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εφαρμόζει πρακτικές που περιλαμβάνουν τη μείωση (reduce) των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών (reuse) και την ανακύκλωση (upcycle), προωθώντας έτσι ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονομικά αποδοτικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλο επιχειρηματικής λειτουργίας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Coffeeco Upcycle αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, μετατρέποντας απόβλητα καφέ σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή καλλυντικών και βιοπλαστικών. Μέσα από παγκοσμίως κατοχυρωμένες διαδικασίες, η εταιρεία προωθεί την καινοτομία στη βιώσιμη παραγωγή. Η νέα πρώτη ύλη που έχει αναπτύξει, ενσωματώνει το υπόλειμμα του καφέ και προσφέρει μια οικολογική συμπληρωματική λύση στη διεθνή αγορά πλαστικών προϊόντων.

Αυτή η συνεργασία φιλοδοξεί να δώσει μια πρωτοποριακή λύση στην μέχρι τώρα αδυναμία διαχείρισης των αποβλήτων καφέ, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία πλαστικών που περιέχουν οργανικές ίνες καφέ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την υιοθέτηση ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας.