Εκκολάπτεται Εθνική Υποχώρηση

O κ. Κ. Καραμανλής διατηρήθηκε από τον ελληνικό λαό στην εξουσία για δεύτερη τετραετία και διότι υποσχέθηκε ότι θα προβάλει δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αν δεν υποχωρήσουν στο θέμα του ονόματος και δεν δεχθούν ονομασία σύμφωνη με το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος.
Του Βασιλείου Κόκκινου
Δευ, 20 Οκτωβρίου 2008 - 08:44

O κ. Κ. Καραμανλής διατηρήθηκε από τον ελληνικό λαό στην εξουσία για δεύτερη τετραετία και διότι υποσχέθηκε ότι θα προβάλει δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αν δεν υποχωρήσουν στο θέμα του ονόματος και δεν δεχθούν ονομασία σύμφωνη με το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος. Οι Ελληνες αισθάνθηκαν υπερήφανοι όταν προβλήθηκε το βέτο στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, με τη συμπαράσταση όλων των ηγετών της ΕΕ, ιδιαιτέρως δε του κ. Σαρκοζί. Τούτο γνωρίζων ο Πρωθυπουργός μας καυχήθηκε στην τελευταία σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της ΝΔ ότι «τήρησε υπερήφανη πολιτική στα εθνικά θέματα»!

Τώρα, πώς δέχεται να συζητεί την τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς, που αποτελεί εμπαιγμό της Ελλάδος; Η πρόταση αυτή τού κατ΄ επίφαση μεσολαβητή του ΟΗΕ- στην πραγματικότητα όμως οργάνου των Σκοπιανών και της κλίκας των Αμερικανών υποστηρικτών τους- επιβάλλει διπλή ονομασία. Οπως και αναγνώριση εθνικότητος «Μακεδόνων» στους Σκοπιανούς, που ενισχύει τις μη αποκρυπτόμενες πλέον επεκτατικές βλέψεις τους σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και την πλήρη πλαστογράφηση της Ιστορίας. Και μάλιστα μέχρι του σημείου τηλεοπτικός σταθμός του Λονδίνου, σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, στο ερώτημα πού γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, να θεωρήσει ως ορθή απάντηση ότι γεννήθηκε στην «Πέλλα της Μακεδονίας», δηλαδή των Σκοπίων! Υστερα από αυτό ο Ν. Γκρούεφσκι και η παρέα του είχαν το θράσος να δηλώσουν ότι τα «παραμύθια» της Ελλάδας κατέπεσαν! Διά της προτάσεως Νίμιτς δωρίζεται πακέτο η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Σκοπιανούς. Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως είναι γνωστό, αγωνίσθηκε να τιμωρήσει τους Πέρσες για όσα έπραξαν κατά της Ελλάδος και να διαδώσει τον ελληνικό πολιτισμό, ιδρύοντας εβδομήντα πόλεις. Κατά τον Πλούταρχο, όσοι ενικήθησαν από τον Μέγα Αλέξανδρο απέβησαν ευτυχείς, διότι δέχθηκαν τον ελληνικό πολιτισμό. Χωρίς τον Μ. Αλέξανδρο δεν θα είχαν: η Αίγυπτος την Αλεξάνδρεια, η Μεσοποταμία τη Σελεύκεια, η Σογδιανή την Προφθασία, η Ινδία τη Βουκεφαλία και ο Καύκασος ελληνική πόλη. Με την ίδρυση των πόλεων αυτών εξαλείφθηκε η βαρβαρότητα στις οικείες χώρες και υποδεέστερα άτομα βελτιώθηκαν ύστερα από την επαφή τους με τα πνευματικώς ανώτερα. Oι Ελληνες πολιτικοί, αποδεχόμενοι την πρόταση Νίμιτς, εμμέσως και σιωπηρώς συμφωνούν στην παράνομη ιδιοποίηση του έργου του Μ. Αλεξάνδρου από τους Σκοπιανούς.

Αφού δεν αξίωσαν ευθέως, κατά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, να απαλειφθεί το όνομα «Μακεδονία» από το κράτος των Σκοπίων, θα συμπληρώσουν σήμερα τις συνέπειες της παραλείψεώς τους αυτής αν αποδεχθούν την πρόταση Νίμιτς. Η κυβέρνηση, αν εκβιάζεται ή απειλείται, οφείλει, ευθέως και ευθαρσώς, να καταγγείλει αυτούς που την απειλούν ή την εκβιάζουν. Και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Οφείλει επίσης να εξηγήσει στον τελευταίο γιατί, παρά τις επίμονες συστάσεις που γίνονται από τον Τύπο, παραλείπει εγκληματικώς να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη επί της ιστορικής αληθείας για τη Μακεδονία και των δικαίων της Ελλάδος.

Κατ΄ αρχήν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του υποσχέθηκαν στους Ελληνες ότι δεν θα δεχθούν διπλή ονομασία, αλλά μόνο ένα όνομα για όλες τις χρήσεις. Πώς δέχονται σήμερα να συζητούν σοβαρά την πρόταση Νίμιτς «να παραμείνει αμετάβλητη η συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας, η λέξη Μακεδονία να έχει απεριόριστη χρήση για εμπορικούς σκοπούς, η δε ονομασία “Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας” να είναι μόνο για τους διεθνείς οργανισμούς»! Με άλλα λόγια, με την πρόταση Νίμιτς γίνεται δεκτή καθ΄ ολοκληρίαν η αξίωση των Σκοπίων να διατηρήσουν την ονομασία του κράτους τους ως Μακεδονίας σε όλες τις άλλες χρήσεις, πλην των διεθνών οργανισμών, και την εθνικότητα των «Μακεδόνων» στα διαβατήριά τους. Να γιατί, στην πρόσφατη φωτογραφία του κ. Νίμιτς και των εκπροσώπων των δύο κρατών, που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα» (9.10.2008), ο νεαρός εκπρόσωπος του Σκοπιανού γιάπη Ν. Γκρούεφσκι έχει σαφώς αρειμάνιο και ειρωνικό ύφος, βλέμμα και υπομειδίαμα, ενώ ο Ελλην εκπρόσωπος εμφανίζεται περιδεής και αποκαμωμένος, κρατεί δε τα χέρια του ως δαρμένος μαθητής.

Η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα δεν θα συγχωρηθούν ποτέ από τον ελληνικό λαό αν δεν αντιδράσουν με άκαμπτη άρνηση στον νέο εμπαιγμό του κ. Νίμιτς. Να μη δεχθούν να δωρίσουν μια τεραστία πολιτική και εθνική υποχώρηση της Ελλάδος στην εκβιαστική αξίωση της πνεούσης τα λοίσθια χειρότερης κυβερνήσεως των Αμερικανών από συστάσεως του αμερικανικού κράτους. Αυτών που λησμόνησαν την προσφορά της Ελλάδος στους αγώνες των λαών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και τη μεγίστη πνευματική και πολιτιστική προσφορά της ελληνικής φυλής στην ανθρωπότητα. Ακόμη δε και τη δεσμευτική υπόσχεση του αειμνήστου Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Στετίνιους, ότι δεν θα αναγνωρισθεί ποτέ το πλαστό όνομα των Σκοπίων που επέβαλε ο Τίτο για να διευκολύνει τα επεκτατικά σχέδια των Σλαύων σε βάρος της Ελλάδος.

Ολοι οι Ελληνες, ακόμη και οι αγράμματοι, οι ανίσχυροι και οι πενόμενοι, αγανακτούν για την πείσμονα επιμονή των Σλαύων και την εθνικώς απαράδεκτη υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών, για την οποία θα τους στιγματίσει ανεξίτηλα η Ιστορία. Και ας προσπαθούν τα ετεροκινούμενα Μedia να υποβαθμίσουν το μέγα εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων διά του αναμηρυκασμού των κατορθωμάτων του Βατοπαιδίου και κάποιων άλλων γελοίων θεμάτων που ανακινούν. Τι θα πει το λεγόμενο, ζητούσαμε τοπικό προσδιορισμό και μας τον έδωσαν; Πρώτον, δεν γίνεται δεκτός για όλες τις χρήσεις, αλλά μόνον περιορισμένως για τους διεθνείς οργανισμούς. Δεύτερον, διατηρείται η ονομασία των Σκοπιανών ως Μακεδόνων και η μακεδονική εθνικότητά τους. Δι΄ αυτών θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον τεράστια εθνικά προβλήματα.

Επιτέλους, η κυβέρνηση, αφού απεφάσισε να περιφρονήσει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να μη γίνει δεκτή καμία ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία», αν δεν μπορεί να επιβάλει το ανεκτό όνομα της Σλαυομακεδονίας, γιατί να μην αξιώσει, έστω την ονομασία «Νέα Μακεδονία», η οποία θα διευκόλυνε και την αναγνώριση της εθνικότητος των «Νεομακεδόνων». Οι Ελληνες πολιτικοί δέχθηκαν αφελώς το «χάπι» της φιλοσκοπιανής αμερικανικής προπαγάνδας για «τοπικό προσδιορισμό», που θα οδηγούσε μοιραίως σε αναγνώριση ανύπαρκτης μακεδονικής εθνικότητος.

Αλλά αφού οι Σκοπιανοί, ακόμη και για τη διπλή ονομασία, θέλουν δημοψήφισμα, γιατί η κυβέρνηση και ο σημερινός πολιτικός κόσμος αποφεύγουν να ζητήσουν τη γνώμη του ελληνικού λαού; Στον κ. Καραμανλή μία οδός απομένει. Να μη δεχθεί λύσεις υπαγορευόμενες από την κ. Ράις, τον κ. Μπους και τον κ. Σόρος. Να εμμείνει στην άρνηση της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αν δεν δεχθούν ονομασία σύμφωνη με το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος, αν δεν παύσουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και αν δεν παραιτηθούν των επεκτατικών τους επιδιώξεων. Οιαδήποτε υποχώρησή του θα τον καταστήσει κατάπτυστο έναντι του ελληνικού λαού και της Ιστορίας!

Ο κ. Β. Α. Κόκκινος είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/10/2008)