Ως το τέλος Οκτωβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση εξαγοράς από την ΕΚΟ Βουλγαρίας των 17 πρατηρίων της Οpet Αygaz Βulgaria που εξαγόρασε η ελληνική θυγατρική των ΕΛΛΠΕ. Η εξαγορά ανακοινώθηκε προ τριμήνου με περίπου 35 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα πρατήρια της εταιρείας, η ΕΚΟ θα αποκτήσει και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγραερίου, εκ των οποίων οι δύο λειτουργούν και η μία βρίσκεται σε φάση κατασκευής.

Ως το τέλος Οκτωβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση εξαγοράς από την ΕΚΟ Βουλγαρίας των 17 πρατηρίων της Οpet Αygaz Βulgaria που εξαγόρασε η ελληνική θυγατρική των ΕΛΛΠΕ.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε προ τριμήνου με περίπου 35 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα πρατήρια της εταιρείας, η ΕΚΟ θα αποκτήσει και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγραερίου, εκ των οποίων οι δύο λειτουργούν και η μία βρίσκεται σε φάση κατασκευής. Σημειώνεται ότι η ΟΡΕΤ διαθέτει σημαντική θέση στη βουλγαρική χονδρική αγορά υγραερίου.

Εκτός από τις αποθήκες, η Οpet διαθέτει επίσης και μεγάλο αριθμό ιδιόκτητων οικοπέδων που προορίζονται για νέα πρατήρια.

Με την εξαγορά αυτή, αλλά και τις προηγούμενες εξαγορές στην αγορά της γειτονικής χώρας, η θυγατρική του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται να φτάσει το δίκτυό της στα 77 πρατήρια ως το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε και η εξαγορά επτά πρατηρίων της εταιρείας Τempo Ρetrol, ενώ πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι στόχος είναι ο συνολικός αριθμός των πρατηρίων ως το 2012 να φτάσει τα 110.

Η ΕΚΟ Βουλγαρίας (ΕΚΟ-ΕLDΑ ΒULGΑRΙΑ Ε.Α.D. όπως είναι ολόκληρη η επωνυμία της) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2002 σηματοδοτώντας την είσοδο των ΕΛΛΠΕ σε μια αγορά όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες πολυεθνικές όπως η Lukoil, η ΟΜV και η Shell αλλά και υπολογίσιμες βουλγαρικές εταιρείες.

(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 16/10/2008)