Συμφωνία της Enel με τη Δημοτική Αρχή της Πόλης του Portoscuso για την Ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πόρων της Περιοχής

Συμφωνία της Enel με τη Δημοτική Αρχή της Πόλης του Portoscuso για την Ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πόρων της Περιοχής
Energia.gr
Τετ, 22 Οκτωβρίου 2008 - 10:02
Η Enel και η Δημοτική Αρχή της πόλης του Portoscuso, στη Σαρδηνία, υπέγραψαν προχθές (20/10/2008) συμφωνία για την υλοποίηση προγράμματος νέων βιομηχανικών πρωτοβουλιών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με έμφαση στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Enel και η Δημοτική Αρχή της πόλης του Portoscuso, στη Σαρδηνία, υπέγραψαν προχθές (20/10/2008) συμφωνία για την υλοποίηση προγράμματος νέων βιομηχανικών πρωτοβουλιών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με έμφαση στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η αρχική πρωτοβουλία που προβλέπεται στη συμφωνία είναι η κατασκευή αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος περίπου 90 MW στη βιομηχανική ζώνη της πόλης. Η μονάδα θα περιλαμβάνει 30 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW η καθεμία, τις οποίες θα προμηθεύσει στην Enel η Siemens.

Η σημερινή συμφωνία στηρίζεται στη μακρόχρονη παρουσία της Enel στην πόλη, στην οποία η εταιρεία διαθέτει αρκετές μονάδες παραγωγής, καθώς και στην επιθυμία της Δημοτικής Αρχής της πόλης του Portoscuso να διατηρήσει τις υπάρχουσες βιομηχανικές δραστηριότητες, και ταυτόχρονα, να προωθήσει νέες δραστηριότητες που θα ενθαρρύνουν νέες επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ώθηση στην τοπική απασχόληση.

Η Enel έχει δεσμευτεί να δρα ως ο βασικός εταίρος της πόλης του Portoscuso στον τομέα της ενέργειας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών, με έμφαση στην ανάπτυξη του αιολικού δυναμικού της περιοχής. Στόχος είναι η επίτευξη ισχυρής και αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης στον ενεργειακό τομέα εντός των ορίων της πόλης. Ως εκ τούτου, η πόλη της Σαρδηνίας θα θεωρεί την Enel ως εταίρο στον ενεργειακό χώρο, για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Αναφορικά με την κατασκευή του αιολικού πάρκου, η Enel θα εκπαιδεύσει ειδικούς υπαλλήλους στη συντήρηση και λειτουργία των ανεμογεννητριών, ενώ θα εντάξει και την τοπική επιχειρηματική κοινωνία στο έργο, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, η Enel θα προωθήσει τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκές και θερμικές μονάδες ηλιακής ενέργειας στα κτίρια της Δημοτικής Αρχής.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της Enel για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που οδήγησε πριν από ένα μήνα στη δημιουργία της Διεύθυνσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην οποία έχουν ενταχθεί όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου που αφορούν τους τομείς της αιολικής, ηλιακής, γεωθερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία αλλά και διεθνώς, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.300 MW.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση δημιουργήθηκε για την αύξηση της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων της Enel στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη της παρουσίας της Enel σε αυτό τον κλάδο, με στόχο το διπλασιασμό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στα επόμενα πέντε χρόνια.