Η αποπομπή Σαμαρά από τη «Νέα Δημοκρατία» ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία όχι ενός νέου κόμματος – αρκετά έχομε – αλλά στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού ρεύματος μετά την μεταπολίτευση, που βάζει πρώτα την πατρίδα κι έπειτα τα πολιτικά κόμματα. Τα όσα καταμαρτύρησε ο πρώην πρωθυπουργός στον νυν ήσαν γνωστά και επαληθευμένα ακόμη

κι από τον Τούρκο  ΥΠΕΞ Φιντάν Χακάν, ότι ο κ. Γεραπετρίτης συζητεί την κλιμακωτή Χωρική Θάλασσα στο Αιγαίον .

-Αυτό δε πότε;

Όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τα 12 μίλια στην Ελλάδα στο χωροταξικό χάρτη του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου, που δημοσίευσε προχθές. Όχι τυχαίως ως αποδοκιμασία των όσων απεργάζεται ο κ.Γεραπετρίτης εις βάρος της Ευρωπαϊκής κυριαρχίας στην Μεσόγειο θάλασσα, που τη διεκδικεί η Τουρκία.

Σημαντική επίσης εκτιμάται η πρόταση της κας Λατινοπούλου, προέδρου της «Φωνής Λογικής», της επιβεβλημένης διαγραφής των «έξη μύθων του Πολυτεχνείου» στα σχολικά βιβλία, διΑ να σταματήσει η μεταπολιτευτική καπηλεία ενός επεισοδίου απ ’το οποίον ξεκίνησε η καταστροφή της Κύπρου κι η επάνοδος του παλαιοκομματισμού στη χώρα μας το 1974.

Με την συνήθη καθυστέρηση, η Ελληνική  πολιτική ζυγαριά κλίνει προς τα δεξιά. Στα συμβαίνοντα στη δύση, όπου βάζουν πρώτα τα συμφέροντα της πατρίδας κι όχι τις ύποπτες ιδέες όπως η «κλιματική αλλαγή» και τα Woke… πράσινα άλογα, επικρατεί η λαϊκή  αντίληψη (perception).

Η συντριπτική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (περιλαμβανομένης της Γερουσίας και της Βουλής) κι η στροφή της Γερμανίας προς τα δεξιά, τροφοδοτούν τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις και στη χώρα μας.

Η σημερινή εκλογική δύναμις της «Νέας δημοκρατίας» δεν υπερβαίνει ένα πραγματικό 22% του εκλογικού σώματος, τα τρία κόμματα δεξιότερα της ΝΔ υπολογίζονται στο 15% κι αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Κώστα Καραμανλή, να μην σχηματίσει νέο κόμμα, παραμένοντας ο ίδιος στο κοινοβούλιο και ελέγχοντας την κυβέρνηση ανά παν βήμα της «πολιτικής Πατέλη-Γεραπετρίτη», σύντομα  θα καταστεί πόλος έλξεως της νέας πατριωτικής δεξιάς .

Όπως η πατριωτική πορεία του Ελευθερίου Βενιζέλου μετά το 1911, σήμανε το τέλος του παλαιοκομματισμού έτσι κι η θητεία του κ.Κυρ.Μητσοτάκη θα λήξει νομοτελειακώς , όταν επιχειρήσει να περάσει από την βουλή την συμφωνία παραπομπής  στο Δ.Δ. της Χάγης ,των αξιώσεων του Ερντογάν εις βάρος της Ευρώπης, από Κάσου, Θράκης μέχρις Καστελλορίζου στη θάλασσα της Λυκίας, αφ’ ης αρχίζει η ΑΟΖ της Κύπρου χώρας-μέλους της ΕΕ (άλλες 44 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Η αναβάπτιση της « Νέας Δημοκρατίας» στις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού είναι αναγκαία, για να μπορέσει να συγκυβερνήσει τον τόπο μαζί με τα δεξιά κόμματα. Τ’ αριστερά θ’ αναγκασθούν να συμφωνήσουν στις λαϊκές επιταγές για φθηνή ενέργεια , αξιοπρεπές σύστημα υγείας , ελεύθερη παιδεία, χαμηλή φορολογία, ανεξάρτητη ικαιοσύνη κι ένα αποτελεσματικό κράτος , χωρίς συνακροάσεις, κουκουλώματα τύπου Τέμπη και προώθηση του «τρίτου φύλου».

Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν ακολούθησε τη σοφή απαίτηση του Στρατιωτικού Συνδέσμου το 1909,  για συνταγματική κι όχι απλώς αναθεωρητική μεταβολή του πολιτεύματος της κομματικής μοναρχίας , πέντε χρόνια αργότερα απεπέμφθη κι αυτός της κυβερνήσεως του κομματάρχου βασιλιά, μ’ αποτέλεσμα να επακολουθήσουν «ταπιο δυστυχή χρόνια της συγχρόνου Ελληνικής ιστορίας» (*).

Τώρα , η χώρα χρειάζεται έναν σύγχρονο και λιτό σύνταγμα που μπορεί να συντάξει μόνο η πατριωτική δεξιά κι όποιος διασφαλίζει την δημοκρατία από τις κομματικές  καταχρήσειςτης εξουσίας.

 

(*) Modern Greece . A Sort History. C.M.Woodhouse .Faber and faber.1988,σελ. 198