Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως «η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και υπόσχεται πολλά για το μέλλον, καθώς και οι δύο χώρες μας έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργία ενός πράσινου διαδρόμου ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ προς την ΕΕ μέσω της Ελλάδας θα αποτελέσει έργο στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας στο σύνολό της».
Από την πλευρά του, ο Έλι Κόεν δήλωσε «Η συμφωνία αυτή με την Ελλάδα, για την επέκταση της συνεργασίας μας στον τομέα της ενέργειας, είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες. Τα έργα που προωθούμε, συμπεριλαμβανομένου του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας (Great Sea Interconnector), το οποίο θα συνδέσει το Ισραήλ με το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, και η δημιουργία ενός αγωγού που θα επιτρέψει την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, θα διαφοροποιήσουν τις ενεργειακές πηγές της Ευρώπης, θα συμβάλουν στη σταθερότητα και την ευημερία στη Μέση Ανατολή, θα ενισχύσουν την ενεργειακή μας ασφάλεια, θα καταστήσουν το Ισραήλ γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και θα ενισχύσουν τη θέση μας ως περιφερειακή ενεργειακή δύναμη. Ευχαριστώ τον φίλο μου, τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τη συνεργασία- μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς όφελος του Ισραήλ, της Ελλάδας και ολόκληρης της περιοχής.»
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως η γαλλική Meridiem εξαγόρασε το 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου του GSI, που αφορά ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου. Πέρα από την ηλεκτρική διασύνδεση, η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ θα αφορά στις ΑΠΕ, την αποθήκευση, και το υδρογόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως μολονότι Ελλάδα και Ισραήλ ίδρυσαν το Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EMGF) μαζί με την Κύπρο και τις ΗΠΑ, αυτή είναι η πρώτη διμερής συμφωνία που υπογράφουν.
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, αναφέροντας «Σήμερα, ο Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Αθήνα και υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής ενεργειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στην ευημερία της περιοχής. Και οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους για το έργο του Great Sea Interconnector που θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ της Ελλάδας και της Κύπρου.»