Συμπλήρωσε δε ότι σχετικά με την ασφάλεια υπάρχει μία κοινή κατανόηση ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να είμαστε και πιο έξυπνοι ως προς την κατανομή των πόρων για την άμυνα και την ασφάλεια, είτε πρόκειται σε εθνικό επίπεδο είτε πρόκειται σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο ίδιος έχει συνηγορήσει υπέρ περισσότερης ευελιξίας σε ό,τι αφορά στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης τονίζοντας «...πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς (τους δημοσιονομικούς κανόνες) και στη συνέχεια τις δαπάνες για την άμυνα, αλλά πρέπει να διερευνήσουμε και όλα τα πιθανά μέσα που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε συλλογικά την ευρωπαϊκή άμυνα. Είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο τον Φεβρουάριο, όπου και θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και όσον αφορά την ανάγκη να σκεφτούμε λίγο πιο καινοτόμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, κυρίως αυτή τη στιγμή όπου πρέπει να πείσουμε τους διατλαντικούς συμμάχους και το διατλαντικό εταίρο ότι αναλαμβάνουμε την ασφάλειά μας με πλήρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα» πρόσθεσε.
Ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει και κατά την επίσκεψη Ρούτε (ως ΓΓ του ΝΑΤΟ) στην Αθήνα τον Νοέμβριο, όπου είχε πει ότι η Ελλάδα επενδύει λίγο παραπάνω από το 3% του ΑΕΠ της στην άμυνα σημειώνοντας ότι η η χώρα μας είναι από τους πρωταγωνιστές στην Ευρώπη στις αμυντικές δαπάνες. και υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα επένδυε άνω του 2% στην άμυνα και τις πολύ δύσκολες εποχές των μνημονίων, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες επένδυαν πολύ λιγότερο από αυτό.