Ο Σχεδιασμός του AGV,του πιο Πρόφατου Τρένου Υψηλών Ταχυτήτων της Alstom, Διακρίθηκε από την Επιτροπή του Design Observeur

Ο Σχεδιασμός του AGV,του πιο Πρόφατου Τρένου Υψηλών Ταχυτήτων της Alstom, Διακρίθηκε από την Επιτροπή του Design Observeur
Energia.gr
Πεμ, 30 Οκτωβρίου 2008 - 09:21
Το AGV , το τέταρτης γενεάς τρένο υπερυψηλών ταχυτήτων της Alstom, διακρίθηκε για τον σχεδιασμό του. Το βραβείο, που παραδόθηκε κατά την διάρκεια της 10ης εκδήλωσης Design Observeur που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο Cité des Sciences et de l’industrie στις 23 Οκτωβρίου, δόθηκε ως αναγνώριση της επιτυχίας του στούντιο Design & Styling της Alstom Transport.

Το AGV , το τέταρτης γενεάς τρένο υπερυψηλών ταχυτήτων της Alstom, διακρίθηκε για τον σχεδιασμό του. Το βραβείο, που παραδόθηκε κατά την διάρκεια της 10ης εκδήλωσης Design Observeur που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο Cité des Sciences et de l’industrie στις 23 Οκτωβρίου, δόθηκε ως αναγνώριση της επιτυχίας του στούντιο Design & Styling της Alstom Transport. Στην εκδήλωση απονομής, ο Xavier Allard, Ο Διευθυντής του τμήματος της Alstom, που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό, δήλωσε ότι "το βραβείο αυτό δόθηκε σε ένα έργο που ξεκίνησε, ανέπτυξε και χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου η Alstom."  Ακόμη είπε ότι "το τρένο αυτό έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει νέους πελάτες από διεθνείς αγορές"

Η εκδήλωση Design Observeur, διοργανώνεται από την APCI (Την Γαλλική υπηρεσία για την προώθηση των βιομηχανικών επιτευγμάτων), και βραβεύει ετησίως τα καλύτερα προϊόντα που προέρχονται από συνεργασίες μεταξύ εταιριών και σχεδιαστών. Τα βραβεία του Design Observeur επιλέγει αυτόνομη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επιχειρηματίες ή ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας και δύνανται να αναγνωρίσουν τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς.

Το AGV είναι κατασκευασμένο για κίνηση σε πολύ υψηλές ταχύτητες, και ο σχεδιασμός του υπαγορεύεται από τους νόμους της αεροδυναμικής. Εκφράζει απλότητα αλλά και δύναμη από την καθαρότητα στην γραμμή, την ρευστότητα της φόρμας και τον δομημένο όγκο. Η ιδιαίτερη μονοθέσια καμπίνα οδηγού με το τεράστιο παρμπρίζ, θυμίζει σίγουρα το πιλοτήριο πολεμικού αεροσκάφους, την επιτομή των υπερυψηλών ταχυτήτων. Η προσωπικότητα του AGV τονίζεται ακόμη παραπάνω από τους φαρδιούς ώμους, που δημιουργούν οι αεροτομές που είναι τοποθετημένες στους τροχοφορείς, και την επιμήκη προπέτεια της πρόσοψης. Βασιζόμενο στην αρχή του «προσωποποιημένου χώρου», το εσωτερικό του προσφέρει στους μελλοντικούς πελάτες, τις εταιρείες διαχείρισης, πολλαπλές δυνατότητες για την διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου των αμαξοστοιχιών σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Κατόπιν τη λήξη της τελετής, οι συμμετέχοντες εγκαινίασαν την έκθεση Design Observeur, η οποία φιλοξενείται στο Cité des Sciences et de l'Industrie εώς τις 8 Μαρτίου 2009. Εδώ το κοινό μπορεί να πληροφορηθεί σχετικά με τους συμμετέχοντες στα βραβεία Design Observeur 09. Στον εκθεσιακό χώρο είναι τοποθετημένο ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:10 και προβάλλεται ταινία μικρού μήκους που εξιστορεί τα σχεδιαστικά στάδια του εσωτερικού και του εξωτερικού του AGV.