Δήθεν για διευκόλυνση των ΑμεΑ (ατόμων με κινητικά προβλήματα) αλλά στην πραγματικότητα για την μεταφορά 30 τουριστών ανά δρομολόγιο του αναβατορίου στην κορυφή της χερσονήσου όπου ιερός ναός του «Ελκομένου Χριστού» του 14ου αιώνος.
Εμπνευστής του έργου δεν είναι κάποιος μουσουλμάνος καμηλιέρης ή ο από αιώνων ανθέλληνας αλλά ο δήμος Μονεμβασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το σεβαστόν υπουργείο Πολιτισμού .
Ύστερα διαμαρτυρόμεθα για την μετατροπή της Αγια - Σοφιάς και της Ι.Μ, της Χώρας σε τζαμιά απ’ τον νεοχαλίφη της Αγκύρας. Αλλ’ «ο εχθρός είναι εντός των τειχών», όπως είπε ο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέη Ντι Βάνς.
Καταστρέφει τις παραλίες της Θάσου, ιδιωτικοποιεί τον κοινόν τοις πάσι Αιγιαλόν, καταλαμβάνει με ομπρελοξαπλώστρες των 100 ευρώ ημερησίως όλες της ακτές «Τουριστικού ενδιαφέροντος» και εξαντλεί το πόσιμο νερό στην «Αττική Ριβιέρα», χωρίς πρόνοια για τα σκουπίδια, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στους υπό ανέγερση ουρανοξύστες. Οι δύο παράνομοι όροφοι ξενοδοχείου στο Κουκάκι, που εμποδίζουν την θέα του ουρανού κι όχι μόνο της Ακροπόλεως, ανθίστανται σθεναρώς στις από 15ετίας κατεδαφιστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η διαχρονική ορατή Τουριστική πολιτική της νεοελληνικής πολιτείας έχει ως στόχο την πλήρη αλλοίωση της χώρας, παρά την παρερχομένη προστασία από το Σύνταγμα (άρθρον 24),τη συνθήκη ΝΑΤΟΥΡΑ και τον σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, που δεν επιτρέπει «την μεταβολή του προορισμού των δασικών εκτάσεων» (ibid).
Το δασύλλιο της άνω Μονεμβάσιας είναι ο υδατοκρίτης, ο πνεύμονας και ο ψύκτης που αέρος της πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Μονεμβασίας από παλαιοτάτων χρόνων
Δεν διατίθεται το Κάστρο χάριν των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις όταν η επίκλησή των δεν αποτελεί προσχήμα για την μαζική Τουριστική εκμετάλλευση κι άλλων προστατευμένων περιοχών και δεν εξασφαλίζει το «φαγοπότι» των ευρωκονδυλίων από τους επιτηδείους εργολάβους.
-«Κάτω τα βέβηλα χέρια από την Μονεμβασιά»!