Η Συρρίκνωσις του Ελληνισμού

Αποδίδεται στον Κεμάλ η φράση: «Να είχα Έλληνες στρατιώτες και Τούρκους αξιωματικούς». Ορθότερο θα ήταν να έλεγε: Να είχε λαό σαν τον Ελληνικό και πολιτικούς, όπως αυτοί της Τουρκίας. Οι Βουλευτές και οι Υπουργοί εκλέγονται και αμείβονται, όχι ευκαταφρόνητα, για να προασπίζουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Πόσοι τούτων όμως δεν το λησμονούν;
Του Β.Α. Κόκκινου
Παρ, 7 Νοεμβρίου 2008 - 09:51

Αποδίδεται στον Κεμάλ η φράση: «Να είχα Έλληνες στρατιώτες και Τούρκους αξιωματικούς». Ορθότερο θα ήταν να έλεγε: Να είχε λαό σαν τον Ελληνικό και πολιτικούς, όπως αυτοί της Τουρκίας.

Οι Βουλευτές και οι Υπουργοί εκλέγονται και αμείβονται, όχι ευκαταφρόνητα, για να προασπίζουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Πόσοι τούτων όμως δεν το λησμονούν; Πόσοι δεν μοχθούν μόνο για την βελτίωση των οικονομικών τους και την εξασφάλιση της πολιτικής σταδιοδρομίας εαυτών και των τέκνων τους; Πόσοι παραβλέπουν τα εθνικά συμφέροντα, προκειμένου να ικανοποιήσουν επιθυμίες των ισχυρών; Το αποτέλεσμα βιώνουμε όλοι σήμερα. Είναι η συρρίκνωση του Ελληνισμού, χωρίς καμμία ουσιαστική αντίδραση των περισσοτέρων πολιτικών.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τη συνθήκη της Λωζάννης, που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1923, απέμειναν στην Τουρκία, πέραν των χιλιάδων εξισλαμισθέντων, 315.000 Έλληνες. Από αυτούς 10.000 περίπου ζούσαν στην Ίμβρο. Ενώ στη Θράκη είχαν απομείνει  80.000 Μουσουλμάνοι. Σήμερα αυτοί ανέρχονται σε 160.000. Αντιθέτως οι Έλληνες της Τουρκίας σχεδόν εξέλιπαν. Απέμειναν στην μεν Κωνσταντινούπολη 2.000 περίπου, στη δε Ίμβρο μόνον 165! Ματώνει η καρδιά όσων επισκέπτονται το καταπράσινο και ωραίο αυτό νησί. Ολόκληρα Ελληνικά χωριά ερειπωμένα. Εκκλησίες έγιναν καταλύματα αιγοπροβάτων και αποθήκες περιττωμάτων τους. Σχολεία κατεστραμμένα με μανία. Έμειναν μόνον οι εξωτερικοί τοίχοι, η σκεπή και τα σπασμένα πατώματα. Παντού δε το σύνθημα «τι ευτυχία να είσαι Τούρκος»!

Το Τουρκικό κράτος σκοπίμως εγκατέστησε στο νησί εγκληματίες βαρυποινίτες από τις φυλακές της Τουρκίας. Απαλλοτρίωσε δε τα κτήματα των Ελλήνων με ευτελέστατη αποζημίωση, ίση με την αξία ενός αυγού κατά στρέμμα εύφορης γης. Καμμία προσφυγή στους Διεθνείς Οργανισμούς από την Ελληνική Πολιτεία. Αλλά και καμμία αντίδραση των ισχυρών, που τάχα ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα μειονοτήτων. Ασυναγώνιστοι οι Τούρκοι στις μεθοδεύσεις γενοκτονιών, όπως αυτές των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στη λήθη ο απάνθρωπος διωγμός των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και οι σφαγές αθώων σε μια νύχτα. Μελετημένη η ψυχολογική προπαρασκευή. Η εφημερίδα «Χουριέτ», με τα πύρινα ανθελληνικά άρθρα της, από 11.000 φύλλα έφθασε τα 600.000! Ο αείμνηστος Παπάγος ψυχορραγούσε. Οι δύο αντιπρόεδροί του εδέχοντο αφελώς να μετάσχει η Τουρκία σε τριμερή διάσκεψη στο Λονδίνο για το Κυπριακό, που δολίως οργάνωσαν οι Άγγλοι, για να την βάλουν στο παιχνίδι, αν και αδιαφορούσε εντελώς για την Κύπρο. Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το σατανικό εγκληματικό σχέδιο διωγμού των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως.

Αφορμή η έκρηξη μιας βόμβας στον κήπο του σπιτιού γεννήσεως του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου του 1955. Σύμφωνα με το Βούλευμα του αρμοδίου Πλημμελειοδικείου της 17-12-1955, τη βόμβα τοποθέτησε ο Τούρκος φύλακας του οικοδομήματος Χασάν Μεχμέτογλου. Την είχε παραλάβει από τον φοιτητή Οκτάυ Εγκίν, υιό πρώην Βουλευτού της Ροδόπης και μετέπειτα Αρχηγού της Τουρκικής Αστυνομίας στην Άγκυρα. Την νύχτα της 6-9-1955 αστυνομικοί με πολιτικά, φοιτητές και άτομα του τουρκικού υποκόσμου, που είχαν μεταφερθεί με στρατιωτικά αυτοκίνητα, γύρω από την πλατεία Ταξίμ, ξεχύθηκαν στους δρόμους, οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς, ρόπαλα, μαχαίρια και διαρρηκτικά εργαλεία. Οι επί κεφαλής των ομάδων είχαν καταλόγους με σπίτια και καταστήματα Ελλήνων. Το σύνθημα «σπάστε, γκρεμίστε, είναι Γκιαούρηδες, ανάθεμα στους Γκιαούρηδες» κυριαρχούσε. Απερίγραπτη η μανία του όχλου. Καταστράφηκαν 4.340 ελληνικά καταστήματα, 2.600 χριστιανικά σπίτια, 73 εκκλησίες, 26 ελληνικά σχολεία, 110 ελληνικά εστιατόρια, 21 ελληνικά εργοστάσια, 27 ελληνικά φαρμακεία και 3 ελληνικές εφημερίδες. Υποτονική η αντίδραση της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Σήμερα οι πολιτικοί μας αμιλλώνται ποίος θα υποστηρίξει περισσότερο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας! Αν και δια του Προξενείου της φανατίζει τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Ενώ αυτοί απολαμβάνουν ποικίλα προνόμια (δωρεάν μεταφορά δια λεωφορείων του Δήμου Κομοτηνής, δωρεάν εμβολιασμούς, εισαγωγή των παιδιών τους άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ, μοριοδότηση για τους διορισμούς σε δημόσιες υπηρεσίες κατ’ εξαίρεση κ.λ.π.) που δεν έχουν οι Έλληνες, διαμαρτύρονται συνεχώς για δήθεν καταπιέσεις. Ούτε τα παιδιά των Πομάκων δεν αφήνουν να παραστούν στις εθνικές εορτές ή να μάθουν γράμματα, παρά την υποχρεωτική στοιχειώδη εκπαίδευση, κατ’ άρθρο 2 παρ. 2 του Ν. 1566 /1985. Στην πρόσφατη εθνική εορτή που οργάνωσε υποδειγματικώς η ηρωϊδα Ελληνίδα διδασκάλισσα Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο, από τα 40 παιδιά του μειονοτικού σχολείου με 9 δασκάλους, προσήλθαν μόνον 20. Τα άλλα εμποδίσθηκαν από φανατικούς μουσουλμάνους.

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ είναι σε έξαρση. Ασχολίαστη έμεινε η σύσταση του Υφυπουργού Εξωτερικών της Αμερικής Ντάνιελ Φριντ προς τους Σκοπιανούς, να «αρπάξουν την ευκαιρία», για να δεχθούν τις προτάσεις Νίμιτς, που οι ίδιοι διετύπωσαν σε συνεργασία με την αμερικανίδα πρέσβειρα στα Σκόπια Τ. Μιλαβάνοβιτς. Στην Ελλάδα, είπε, υπάρχουν άτομα που θέλουν να κλείσει το θέμα, αλλά «χρειάζονται» υποστήριξη με πιέσεις των χωρών της ΕΕ προς την Ελληνική Κυβέρνηση. Αραγε ποιά είναι τα άτομα αυτά;

(Από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 31/10/2008)