Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στις συνέπειες των δασμών που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις δύο έρευνες, μέσα από τις απαντήσεις ναυτικών, αναδεικνύονται οι αιτίες αυτών των ιδιαίτερων δυσκολιών του ναυτικού επαγγέλματος. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη: η αριθμητική ανεπάρκεια του πληρώματος σε σχέση με τον μεγάλο φόρτο εργασίας.

Η πρόσφατη έρευνα έγινε σε συνεργασία με την οργάνωση ITF Seafarers’ Trust (ITFST), τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας εργαζόμενων στις Μεταφορές (ΔΟΜ- ITF) και πήραν μέρος 5879 ναυτικοί, διαφόρων εθνοτήτων, ναυτολογημένοι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με στόχο να καταγραφεί η συχνότητα των εξόδων στα λιμάνια των ναυτικών, η διάρκεια της κάθε εξόδου και να εντοπιστούν τα πιθανά εμπόδια. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά:

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ναυτικών (ποσοστό 26%) δεν είχε καμία έξοδο στη στεριά. Το ένα τρίτο (33,2%) βγήκε στην ξηρά μόνο μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ναυτολόγησής του, που κατά μέσο όρο διαρκεί 6,6 μήνες. Το 10,7% βγήκε τρεις φορές στη στεριά, το 7,2% τέσσερις φορές και μόλις το 6,3% βγήκε στη στεριά περισσότερες από 12 φορές.
Οι αξιωματικοί έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να βγουν στην ακτή, όπως και αυτοί που εργάζονταν σε ποντοπόρα πλοία και δεξαμενόπλοια. Σε καλύτερη- συγκριτικά- θέση ναυτικοί από το ξενοδοχειακό προσωπικό, τα μαγειρεία ή γιατροί σε επιβατηγά/ κρουαζιερόπλοια, που έχουν τις περισσότερες εξόδους με το 17% να βγαίνει στη στεριά περισσότερες από 12 φορές.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr