Προσφορά, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, κατέθεσε η μεγαλύτερη διαχειρίστρια πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο Electricite de France για το 50% των δραστηριοτήτων πυρηνικής ενέργειας της Constellation Energy. Όπως ανακοίνωσε η EDF την Τετάρτη, η προσφορά αποτιμά τη συνολική αξία της Constellation στα 52 δολάρια ανά μετοχή, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της εταιρείας την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Προσφορά, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, κατέθεσε η μεγαλύτερη διαχειρίστρια πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο Electricite de France για το 50% των δραστηριοτήτων πυρηνικής ενέργειας της Constellation Energy.

Όπως ανακοίνωσε η EDF την Τετάρτη, η προσφορά αποτιμά τη συνολική αξία της Constellation στα 52 δολάρια ανά μετοχή, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της εταιρείας την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Νωρίτερα φέτος, η Constellation συμφώνησε να εξαγοραστεί από την MidAmerican Energy Holdings της Berkshire Hathaway, έναντι 4,7 δισ. δολαρίων. Η Constellation έχει συστήσει στους μετόχους της να εγκρίνουν τη συμφωνία με την εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ, σε ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στις 23 Δεκεμβρίου.

Η EDF, η οποία κατέχει το 9,5% της Constellation, απέσυρε τον Οκτώβριο την αρχική προσφορά που είχε καταθέσει για την εταιρεία, καθώς η τελευταία δέχθηκε την πρόταση Μπάφετ, ωστόσο με τη νέα αυτή προσφορά επιχειρεί να ξαναμπεί στην «μάχη» της διεκδίκησής της.