Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 100 κοινότητες της επαρχίας της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρουμανίας, σε 104 χωριά παρουσιάζονται προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύωρες.

Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 100 κοινότητες της επαρχίας της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρουμανίας, σε 104 χωριά παρουσιάζονται προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύωρες.

Δεκαοκτώ γραμμές ηλεκτρικής διασύνδεσης έχουν καταστραφεί και 281 σταθμοί μετασχηματισμού ηλεκτρικής ενέργειας είναι εκτός λειτουργίας.

Συνεργεία αποκατάστασης των βλαβών βρίσκονται από χθες στις περιοχές, όπου σημειώθηκαν οι διακοπές ρεύματος, καταβάλλοντας προσπάθειες για την επαναλειτουργία του δικτύου.