Επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ στην «πράσινη» ενέργεια έχει η εταιρεία RF Energy, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% ο όμιλος Ρέστη, 40% η FG Europe και 10% ο Γ. Φειδάκης. Η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αιτήσεις για τρία νέα αιολικά πάρκα στην Εύβοια.

Επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ στην «πράσινη» ενέργεια έχει η εταιρεία RF Energy, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% ο όμιλος Ρέστη, 40% η FG Europe και 10% ο Γ. Φειδάκης. Η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αιτήσεις για τρία νέα αιολικά πάρκα στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα πάρκο με προβλεπόμενη εγκατεστημένη ισχύ 42 MW στο Μαρμάρι και ακόμη δύο πάρκα σε περιοχές της κοινότητας Καφηρέα προβλεπόμενης εγκατεστημένης ισχύος 24 και 27 MW αντίστοιχα.

Τα έργα της εταιρείας που είναι ήδη εν λειτουργία αφορούν σε δύο μικρά υδροηλεκτρικά στην Αχαΐα ισχύος 2,6 και 1,015 MW αντίστοιχα καθώς και ένα αιολικό πάρκο στην Αρκαδία εγκατεστημένης ισχύος 15MW.

Επίσης σε φάση ανάπτυξης βρίσκονται δύο ακόμη αιολικά πάρκα στο Κιλκίς και την Αχαΐα (στάδιο αδειοδότησης) με ισχύ 10 και 25,5 MW αντίστοιχα. Παράλληλα έχουν κατατεθεί αιτήσεις για χορήγηση αδειών παραγωγής άνω των 400MW.

(Από www.reporter.gr, 11/12/2008)