Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενέργειας που διοργάνωσε φέτος το ΙΕΝΕ για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε μία ειδική Ημερίδα με θέμα «Πράσινες Μεταφορές» στην οποία έλαβαν μέρος διακεκριμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο κύριος συντονιστής της Ημερίδας ήτο ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός ο οποίος προΐσταται σήμερα της Μόνιμης Επιτροπής «Πράσινων Μεταφορών» του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενέργειας που διοργάνωσε φέτος το ΙΕΝΕ για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε μία ειδική Ημερίδα με θέμα «Πράσινες Μεταφορές» στην οποία έλαβαν μέρος διακεκριμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κύριος συντονιστής της Ημερίδας ήτο ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός ο οποίος προΐσταται σήμερα της Μόνιμης Επιτροπής «Πράσινων Μεταφορών» του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Worcester Polytechnic Institute των ΗΠΑ ενώ ειδικεύτηκε στην Μεταλλουργία – Μηχανική (Master of Science από το Massachusetts Institute of Technology).

Από το 1975 που επέστρεψε στην Ελλάδα  έως το 1977 εργάστηκε ως Μηχανικός παραγωγής στην  Βιομηχανία Χαλύβων  Α.Ε (Έως το 1977) και συνέχισε στο  Ελληνικό Πυριτιδοποιείο και Καλυκοποιείο έως το 1982. 

Την τριετία 1982 – 1985 ασχολήθηκε με την Ναυτιλία ενώ με το εισαγωγικό εμπόριο ασχολήθηκε από το 1985 – 1994.

Επίσης ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός διετέλεσε  Διευθυντής Παραγωγής Λαμαρινών και Πλέγματος Σωληνουργεία Θηβών Α.Ε (1994- 1996)   και Αναπληρωτής  Εμπορικός Διευθυντής στη Βιομάγν Α.Ε. ( Πρώην Συγκρότημα Σκαλιστήρη) 1996- 98 

Ως σύμβουλος επιχειρήσεων έχει εκπονήσει πολλές περιβαλλοντικές μελέτες αναφορικά με διαχείριση συσκευασιών και απορριμμάτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογόνου, μέλος ΤΕΕ, μέλος ΔΣ  του  Club of Rome καθώς και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών του CEEP (Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιων Επιχειρήσεων).

Από το 2004 έως τον 12/07 υπήρξε Πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ.

Από τον 12/07 έως και σήμερα   είναι Πρόεδρος  Μόνιμης Επιτροπής για τις « Πράσινες  Μεταφορές» του  Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.