Ευκαιρία για την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου διεθνώς με τη δημιουργία εναλλακτικών δρόμων φυσικού αερίου, που θα ενισχύσουν τη ζήτηση για σωλήνες δημιουργείται, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σωληνουργείας Κορίνθου. «Η ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών δρόμων γίνεται πλέον αναγκαία λόγω των προβλημάτων στην τροφοδοσία φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά την εμπλοκή στην τράνζιτ μεταφορά αερίου μέσω της Ουκρανίας και έχουν ήδη δρομολογηθεί επενδύσεις για τη δημιουργία εναλλακτικών οδεύσεων»

Ευκαιρία για την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου διεθνώς με τη δημιουργία εναλλακτικών δρόμων φυσικού αερίου, που θα ενισχύσουν τη ζήτηση για σωλήνες δημιουργείται, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σωληνουργείας Κορίνθου.

«Η ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών δρόμων γίνεται πλέον αναγκαία λόγω των προβλημάτων στην τροφοδοσία φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά την εμπλοκή στην τράνζιτ μεταφορά αερίου μέσω της Ουκρανίας και έχουν ήδη δρομολογηθεί επενδύσεις για τη δημιουργία εναλλακτικών οδεύσεων» σημειώνει ανώτατο στέλεχος της εταιρείας επισημαίνοντας ότι η σημερινή συγκυρία αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για σωλήνες φυσικού αερίου από το 2009.

Το ειδικό βάρος που διατηρεί ο ενεργειακός τομέας, παρά τη χρηματοοικονομική κρίση, η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αλλά και η ραγδαία πτώση των ναύλων, δημιουργούν σχετικά θετικές συνθήκες για την εταιρεία παρά το ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Η πορεία των παραγγελιών για το 2009 είναι ενθαρρυντική αφού ήδη έχει καλυφθεί η παραγωγική δυναμικότητα της μιας εκ των δύο μονάδων της εταιρεία στη Θίσβη για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η σύναψη και νέων συμβολαίων.

Πορεία

Οσον αφορά την πορεία της εταιρείας κατά το 2008 σημειώνεται ότι δεν άλλαξε κατά το τέταρτο τρίμηνο η τάση που κυριαρχούσε στο εννεάμηνο του 2008. Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν μειωμένες κατά 13% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2007. Το ΕΒΙΤDΑ διαμορφώθηκε στα 24,4 εκ. ευρώ έναντι 49,3 εκ. ευρώ, πέρυσι, δηλαδή 10% ως ποσοστό επί των πωλήσεων (17,5%, το εννεάμηνο του 2007).

Η επίδραση της χρηματοοικονομική κρίση και η επιβράδυνση του κατασκευαστικού τομέα ήταν αισθητή τόσο στις πωλήσεις όσο και στα περιθώρια κέρδους της αγοράς σωλήνων.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 16/01/2009)