Λίγες ώρες μόλις πριν την ορκωμοσία Ομπάμα και στον απόηχο της κρίσης του φυσικού αερίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο απηύθηνε σήμερα έκκληση προς τον νέο αμερικανό πρόεδρο να στηρίξει το αιτήμα της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ζητώντας του να συνεχίσει, στον τομέα αυτό, την πολιτική του προκατόχου του.

Λίγες ώρες μόλις πριν την ορκωμοσία Ομπάμα και στον απόηχο της κρίσης του φυσικού αερίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο απηύθηνε σήμερα έκκληση προς τον νέο αμερικανό πρόεδρο να στηρίξει το αιτήμα της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ζητώντας του να συνεχίσει, στον τομέα αυτό, την πολιτική του προκατόχου του.

«Στην Ουκρανία εκτιμάμε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την στρατηγική διαδικασία ενόψει της ένταξης στο ΝΑΤΟ.Ελπίζουμε ότι μία επωφελής συνεργασία θα συνεχιστεί με την κυβέρνησή σας, ιδιαίτερα στον τομέα αυτό», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της προεδρίας στο Κίεβο. 

Ο Γιούσενκο προσκάλεσε επίσης τον Ομπάμα να επισκεφθεί την Ουκρανία «το συντομότερο δυνατό» και διαβίβασε τα συγχαρητήριά τόσο τα δικά του όσο και του ουκρανικού λαού για την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.