Σε αναστολή της παραγωγής της στα εργοστάσια της Ουγγαρίας για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει τον Φεβρουάριο η General Electric (GE), λόγω της μείωσης των παραγγελιών. «Οι τομείς της βιομηχανίας και του καταναλωτή της GE θα σταματήσουν για δύο εβδομάδες τον Φεβρουάριο», τονίζεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού βιομηχανικού γίγαντα, που επικαλείται πτώση στις παραγγελίες ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Σε αναστολή της παραγωγής της στα εργοστάσια της Ουγγαρίας για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει τον Φεβρουάριο η General Electric (GE), λόγω της μείωσης των παραγγελιών.

«Οι τομείς της βιομηχανίας και του καταναλωτή της GE θα σταματήσουν για δύο εβδομάδες τον Φεβρουάριο», τονίζεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού βιομηχανικού γίγαντα, που επικαλείται πτώση στις παραγγελίες ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Για να αποφύγει τις περικοπές στο προσωπικό, η εταιρία σχεδιάζει να περιορίσει προσωρινά την εργασία των υπάλληλων σε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Τον Οκτώβριο, η GE είχε ανακοινώσει ότι βάζει λουκέτο σε ένα από τα εννέα εργοστάσια της στην Ουγγαρία, απολύοντας περίπου 500 υπαλλήλους της.

Η αμερικανική εταιρία απασχολεί συνολικά 14.500 ανθρώπους στην Ουγγαρία.

(από www.kathimerini.gr 27/01/2009)