Την ασθενέστερη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προβλέπει για το 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα κινηθεί στο 0,5% το 2009, από 2,2% που ήταν η τελευταία πρόβλεψη του το Νοέμβριο.
Την ασθενέστερη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προβλέπει για το 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.   

Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα κινηθεί στο 0,5% το 2009, από 2,2% που ήταν η τελευταία πρόβλεψη του το Νοέμβριο. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι από τον αποπληθωρισμό και ότι τα τοξικά επενδυτικά προϊόντα (τα οποία είχαν κεντρικό ρόλο στην κρίση) χρειάζεται να απομακρυνθούν από το τραπεζικό σύστημα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι το Ταμείο θα πιεστεί αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά αιτήματα από τις πηγές του και ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο αν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της δε συντονιστούν πιο στενά.

"Αρκετά κράτη βρίσκονται ήδη σε ουρά στην πόρτα μας" δήλωσε ο ίδιος στη γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". Όπως είπε "προς το παρόν έχουμε αρκετά χρήματα. Όμως αν πραγματικά χρειαστεί να βοηθήσουμε αυτά τα κράτη, το μερίδιο του λέοντος των πηγών μας θα καταναλωθούν σε 6 με 8 μήνες. Γι' αυτό ήδη ζητώ από τα κράτη μέλη επιπλέον κεφάλαια, και η Ιαπωνία έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεση της".