Μερίδιο από το «πακέτο» των 3,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η δέσμη προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση καίριας σημασίας έργων στον τομέα της ενέργειας, διεκδικεί η Σλοβενία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, κ. Σάμουελ Ζμπόγκαρ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε 40 εκ. ευρώ να «κατευθυνθούν» σε έργο μεταφοράς φυσικού αερίου από τα σύνορα Σλοβενίας - Αυστρίας, στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.
Μερίδιο από το «πακέτο» των 3,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η δέσμη προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση καίριας σημασίας έργων στον τομέα της ενέργειας, διεκδικεί η Σλοβενία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, κ. Σάμουελ Ζμπόγκαρ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε 40 εκ. ευρώ να «κατευθυνθούν» σε έργο μεταφοράς φυσικού αερίου από τα σύνορα Σλοβενίας - Αυστρίας, στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζμπόγκαρ, η Σλοβενία παρουσίασε και άλλα έργα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το ενεργειακό «πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα έργα που, τελικά, θα επιλεγούν πρέπει να είναι βιώσιμα και να συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών.