Η πρόσφατη διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τις πληρωμές του φυσικού αερίου, που προκάλεσε τη διακοπή της ροής ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, αναμένεται να είναι κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες της Επιτροπής με τη ρωσική πολιτική ηγεσία την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα.

Η  πρόσφατη διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τις πληρωμές του φυσικού αερίου, που προκάλεσε τη διακοπή της ροής ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, αναμένεται να είναι κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες της Επιτροπής με τη ρωσική πολιτική ηγεσία την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα.

Οι συνομιλίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια επίσκεψης μελών της Επιτροπής στην ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα συζητηθούν γενικότερα οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων και της πολιτικής.

«Δεν πρόκειται να πάνε όλοι οι επίτροποι. Είναι μία από τις συναντήσεις που περιστασιακά πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εξωτερικό ως μια ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα, συμπεριλαμβανομένων δύσκολων ζητημάτων», δήλωσε αξιωματούχος της Επιτροπής.

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο πρόεδρος Μανουέλ Μπαρόζο θα ηγηθεί της αποστολής, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επίτροποι Ενέργειας, Εμπορίου, Εξωτερικών Σχέσεων και Νομισματικών Υποθέσεων.