Η Gazprom Διαθέτει τα Κεφάλαια για τον Αγωγό South Stream

Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει ακλόνητη, οικονομική βάση για την υλοποίηση του project του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύει το ρωσικό, ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti. Συγκεκριμένα τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη της Gazprom θα ξεπεράσουν, το 2008, τα 100 δισ. δολάρια και τα 35 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.
Energia.gr
Παρ, 30 Ιανουαρίου 2009 - 12:47
Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει ακλόνητη, οικονομική βάση για την υλοποίηση του project του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύει το ρωσικό, ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti. Συγκεκριμένα τα  έσοδα και τα καθαρά κέρδη της Gazprom θα ξεπεράσουν, το 2008, τα 100 δισ. δολάρια και τα 35 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Την ανάλυση υπογράφει ο οικονομολόγος Όλεγκ Μίτσαγιεφ, όπου όπως επισημαίνεται «Ο αγωγός South Stream θα δώσει τη δυνατότητα στις χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης να ικανοποιήσουν την, αυξανόμενη, ανάγκη για φυσικό αέριο», ενώ  «ο αγωγός θα έχει, για τις χώρες της περιοχής, οικονομικά οφέλη που θα γίνουν «αισθητά» μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς και των εισροών κεφαλαίων από τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου».

Ο αγωγός South Stream θα φέρει στη Σερβία άμεσες ξένες επενδύσεις αξίας 2 δισ. ευρώ, 200 εκ. ευρώ (σε ετήσια βάση) από τον φόρο διέλευσης του φυσικού αερίου και άλλα 100 εκ. ευρώ από τις υπηρεσίες ελέγχου της ποιότητας των τμημάτων του αγωγού.

Το έργο, θα δημιουργήσει 100.000 νέες θέσεις εργασίας στη Σερβία, τονίζεται στην ίδια ανάλυση.