Η εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών αντιδραστήρων British Energy ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ο πρώτος αντιδραστήρας στον σταθμό Heysham 1 συνδέθηκε με το δίκτυο της National Grid Βρετανίας και έλαβε την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας για να επαναλειτουργήσει.
Η εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών αντιδραστήρων British Energy ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ο πρώτος αντιδραστήρας στον σταθμό Heysham 1 συνδέθηκε με το δίκτυο της National Grid Βρετανίας και έλαβε την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας για να επαναλειτουργήσει.

Η μονάδα βρισκόταν εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα, και απαιτούνται εκτεταμμένοι έλεγχοι πριν την επαναλειτουργία της, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά ένας αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό του Hartlepool στη βορειοανατολική Αγγλία και ένας αντιδραστήρας στο Χέισαμ.