Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της σερβικής πετρελαϊκής εταιρείας NIS ολοκλήρωσε τη Δευτέρα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ. Η σερβική κυβέρνηση και η Gazprom είχαν συμφωνήσει την πώληση του 51% της NIS πριν από ένα χρόνο περίπου, ωστόσο η συμφωνία καθυστέρησε λόγω των πρόωρων εκλογών στη Σερβία και μιας διαμάχης εντός του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.
Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της σερβικής πετρελαϊκής εταιρείας NIS ολοκλήρωσε τη Δευτέρα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ.

Η σερβική κυβέρνηση και η Gazprom είχαν συμφωνήσει την πώληση του 51% της NIS πριν από ένα χρόνο περίπου, ωστόσο η συμφωνία καθυστέρησε λόγω των πρόωρων εκλογών στη Σερβία και μιας διαμάχης εντός του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου. Εκτός του ποσού των 400 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Gazprom, έχει δεσμευτεί, επίσης, να επενδύσει επιπλέον 547 εκατ. ευρώ στην υποδομή της σερβικής εταιρείας.