Η προσεχής σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαΐου σε ρωσική πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τσεχική προεδρία της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι ακόμη μένει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες. «Μπορώ να επιβεβαιώσω την ημερομηνία, στις 21 και 22 Μαΐου. Είναι το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο 100%, τα άλλα τελούν υπό διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Γίρι Ποτούζνικ, εκπρόσωπος της τσεχικής κυβέρνησης για την προεδρία της ΕΕ.

Η προσεχής σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαΐου σε ρωσική πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τσεχική προεδρία της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι ακόμη μένει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την ημερομηνία, στις 21 και 22 Μαΐου. Είναι το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο 100%, τα άλλα τελούν υπό διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Γίρι Ποτούζνικ, εκπρόσωπος της τσεχικής κυβέρνησης για την προεδρία της ΕΕ.

Η Τσεχική Δημοκρατία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

Η Ρωσία είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της ΕΕ. Οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας καθορίζονται σήμερα από μια Συμφωνία Σύμπραξης και Συνεργασίας που χρονολογείται από το 1997. Αυτή θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο νομικό πλαίσιο.

(από www.kathimerini.gr 03/02/2009)