Στοιχεία σχετικά με τη μείωση που παρουσιάζουν οι τιμές του φυσικού αερίου με το οποίο προμηθεύει την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom. Ειδικότερα, για το τρέχον έτος, η μέση τιμή που πληρώνουν οι ευρωπαϊκές εταιρίες ενέργειας θα μειωθεί από 409 στα 280 δολάρια για τα 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που αποδίδει την πληροφορία σε στέλεχος της εταιρίας.
H ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε εχθές ότι μειώθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου με το οποίο προμηθεύει την Ευρώπη, καθώς και ότι θα μειώσει τις εξαγωγές της προς την Ευρώπη κατά περίπου 5%, στα 179 δισ. κυβικά μέτρα, εξαιτίας της προβλεπόμενης μείωσης της ζήτησης.


Ειδικότερα, για το τρέχον έτος, η μέση τιμή που πληρώνουν οι ευρωπαϊκές εταιρίες ενέργειας θα μειωθεί από 409 στα 280 δολάρια για τα 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που αποδίδει την πληροφορία σε στέλεχος της εταιρίας.

Οι τιμές του φυσικού αερίου συνδέονται με την τιμή του πετρελαίου, η οποία από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους έχει υποχωρήσει κατά περίπου τα τρία τέταρτα της τότε τιμής, στα 40 δολάρια το βαρέλι.