Επέκταση δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προγραμματίζει για το το 2009 η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.Όσον αφορά την Ελλάδα, 50 νέα σημεία αναμένεται να προστεθούν στο δίκτυο πρατηρίων της, ενώ πιθανούς στόχους για εξαγορά εξετάζει και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία. Επιτυχημένη κρίνεται, εξάλλου, η φετινή πορεία της εταιρείας, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Γιάννης Αληγιζάκης. Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο του 2008, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 560,4 εκατ. ευρώ έναντι 416,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007 ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων κινήθηκαν σε θετικό έδαφος καταγράφοντας κέρδη ύψους 871 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 358 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007.

Επέκταση δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προγραμματίζει για το  το 2009 η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.Όσον αφορά την Ελλάδα, 50 νέα σημεία αναμένεται  να προστεθούν στο δίκτυο πρατηρίων της, ενώ πιθανούς στόχους για εξαγορά εξετάζει και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία.

Επιτυχημένη κρίνεται, εξάλλου, η φετινή πορεία της εταιρείας, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Γιάννης Αληγιζάκης. Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο του 2008, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 560,4 εκατ. ευρώ έναντι 416,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007 ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων κινήθηκαν σε θετικό έδαφος καταγράφοντας κέρδη ύψους 871 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 358 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007.

Ο κ. Αληγιζάκης γεννήθηκε το 1955. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, πτυχίου Νομικής και μεταπτυχιακού τίτλου στο Marketing και Μanagement, από το Πανεπιστήμιο του Essex .

Στην ΕΛΙΝΟΙΛ εργάζεται από το 1975, όπου ξεκίνησε ως πωλητής βιομηχανικών καυσίμων και λιπαντικών. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου Βιομηχανικών Πωλήσεων την οποία κάλυψε με μεγάλη επιτυχία, και το 1988 ανέλαβε την Διεύθυνση Πωλήσεων Εσωτερικής Αγοράς, θέση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Κατά την θητεία του κ. Αληγιζάκη ως Διευθυντή Πωλήσεων Εσωτερικής Αγοράς η ΕΛΙΝΟΙΛ καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά καυσίμων ως η ιδιωτική εταιρία με το μεγαλύτερο φάσμα εμπορικών δραστηριοτήτων. Ανέπτυξε ένα δυναμικό πανελλαδικό δίκτυο όπου πλέον αριθμεί πάνω από 530 πρατήρια, εστιασμένο στην προσφορά άριστης ποιότητας προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των αυτοκινητιστών, απέκτησε μια πλήρη γκάμα λιπαντικών και ειδικών προϊόντων για κάθε χρήση, συνέχισε να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ελληνικής βιομηχανίας, ανέπτυξε τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης και κατέκτησε ηγετική θέση στην αγορά του εφοδιασμού των μαρινών και των σκαφών αναψυχής με καύσιμα και λιπαντικά.

Από τον Οκτώβριο του 2006 ο κ. Αληγιζάκης εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με την ιδιότητα του μέλους και Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Εσωτερικής Αγοράς.

Βασική αποστολή του κ. Αληγιζάκη από τη νέα του θέση είναι η βέλτιστη εκμετάλλευση των υποδομών της ΕΛΙΝΟΙΛ με στόχους την ανάπτυξη των πωλήσεων και την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις διεθνείς αγορές και παράλληλα η διατήρηση του προφίλ της εταιρίας ως του πλέον αξιόπιστου συνεργάτη σε θέματα ενέργειας.

Ο κ. Αληγιζάκης έχει ενεργή εμπλοκή και σε θέματα που απασχολούν γενικότερα τον κλάδο των πετρελαιοειδών καθώς συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στο Σύνδεσμο Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) όπου από το 2007 αποτελεί ανελλιπώς μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο του Συνδέσμου ενώ για το 2009 έχει ορισθεί ως Γραμματέας του.