Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκρινε σήμερα «απαράδεκτο» ότι οι ρωσικές αρχές ενεργούν με μεγάλη βραδύτητα απέναντι στην οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται στη χώρα. «Ενεργούμε με μεγάλη βραδύτητα. Αυτό είναι απαράδεκτο απέναντι σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας κατά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκρινε σήμερα «απαράδεκτο» ότι οι ρωσικές αρχές ενεργούν με μεγάλη βραδύτητα απέναντι στην οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται στη χώρα.

«Ενεργούμε με μεγάλη βραδύτητα. Αυτό είναι απαράδεκτο απέναντι σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας κατά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Στη συνάντηση αυτή ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ότι η χώρα πρέπει να μετατρέψει τη δομή της οικονομίας της για να αντισταθεί στην επικείμενη κρίση εκτιμώντας ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν έχει ακόμη «πλήξει τα θεμέλια» του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η παγκόσμια κρίση συνεχίζεται, αλλά ακόμη δεν έχει κλιμακωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος. «Δεν μας επιτρέπεται στο μέλλον να διατηρούμε μια παλιά δομή της οικονομίας που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες», πρόσθεσε.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί σε ποσοστό 2,2% το 2009 και η βιομηχανική παραγωγή σε 7,4%, είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αντρέι Κλέμπατς.

Οι προοπτικές της Ρωσίας είχαν ήδη επισκιαστεί από τη δημοσιοποίηση (τη Δευτέρα) των ιδιαίτερα αρνητικών στατιστικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο κάνοντας λόγο για πτώση 16% σε ετήσια βάση.
Οι ρωσικές αρχές παραδέχτηκαν την Τρίτη για πρώτη φορά ότι η οικονομία που πλήττεται από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, θα εισέλθει σε ύφεση εντός του έτους.

(από www.kathimerini.gr, 20/02/2009 )