Η σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall πρόκειται να εξαγοράσει το 49% του τμήματος παραγωγής και διάθεσης της ολλανδικής Nuon. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σουηδικού κρατικού ομίλου η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια αφού ανά δύο χρόνια η Vattenfall θα αποκτήσει το 15%, 15% και 21% της Nuon
Η σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall πρόκειται να εξαγοράσει το 49% του τμήματος παραγωγής και διάθεσης της ολλανδικής Nuon.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σουηδικού κρατικού ομίλου η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια αφού ανά δύο χρόνια η Vattenfall θα αποκτήσει το 15%, 15% και 21% της Nuon, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, θέρμανσης και ψύξη.

Η Nuon απασχολεί 10.000 εργαζόμενους στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, ενώ η Vattenfall ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις λόγω της συγχώνευσης.

Η Vattenfall είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Βόρεια Ευρώπη, με πωλήσεις το 2008 στα 18,9 δισ. ευρώ. Δραστηριοποιείται δε στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες.

Με την εν λόγω συγχώνευση θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στην παραγωγή θαλάσσιας αιολικής ενέργειας.