Υλοποίηση Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής για την Ευρώπη στην Ατζέντα της Συνάντησης Παρβάνοφ-Μπερλουσκόνι

Υλοποίηση Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής για την Ευρώπη στην Ατζέντα της Συνάντησης Παρβάνοφ-Μπερλουσκόνι
Energia.gr
Παρ, 27 Φεβρουαρίου 2009 - 10:27
Καρά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ στην Ιταλία έπειτα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο βούλγαρος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του κ. Παρβάνοφ και του κ. Μπερλουσκόνι κυριάρχησαν θέματα που σχετίζονται με την κατάρτιση και υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.
Καρά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ στην Ιταλία έπειτα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο βούλγαρος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του κ. Παρβάνοφ και του κ. Μπερλουσκόνι κυριάρχησαν θέματα που σχετίζονται με την κατάρτιση και υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.

Ο κ. Παρβάνοφ ευχαρίστησε τον κ. Μπερλουσκόνι για την υποστήριξη που έδειξε η Ιταλία στην ενταξιακή ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας. Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στα ευρωπαϊκά ενεργειακά ζητήματα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά και η λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.