EURELECTRIC: «Έξυπνα Δίκτυα – Από την Χάραξη στην Εφαρμογή Πολιτικής», Βρυξέλλες 19 Μαΐου 2009.

EURELECTRIC: «Έξυπνα Δίκτυα – Από την Χάραξη στην Εφαρμογή Πολιτικής», Βρυξέλλες 19 Μαΐου 2009.
energia.gr
Παρ, 27 Φεβρουαρίου 2009 - 20:35
Το Συνέδριο της EURELECTRIC για τα Έξυπνα Δίκτυα (Smart Grids) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2009 στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα τεθούν: - η επισκόπηση των κινήτρων για την δημιουργία ενός «έξυπνου δικτύου» και της ανάπτυξης των ηλεκτρικών δικτύων ...

Το Συνέδριο της EURELECTRIC για τα Έξυπνα Δίκτυα (Smart Grids) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2009 στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα τεθούν:

- η επισκόπηση των κινήτρων για την δημιουργία ενός «έξυπνου δικτύου» και της ανάπτυξης των ηλεκτρικών δικτύων

- οι επενδύσεις, οι νέες υπηρεσίες που καλούνται να παράσχουν οι διαχειριστές των συστημάτων διανομής και οι «έξυπνες» μέθοδοι μέτρησης και ρύθμισης

- προτάσεις για μελλοντική πρόοδο.

Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα παράσχουν πληροφορίες σχετικά με το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης των «έξυπνων δικτύων», την φύση του δικτύου διανομής και την ανάπτυξη δικτυώσεων στις ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, θα επεξεργαστούν προτάσεις πολιτικής σχετικά με την ρύθμιση των διαχειριστών των συστημάτων διανομής εντός του ευρωπαϊκού ενεργειακού πλαισίου.

Η ανακοίνωση της EURELECTRIC απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, κατασκευαστικών και λοιπών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διανομής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Απευθύνεται επίσης σε στελέχη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημόσιες αρχές, κυβερνητικές υπηρεσίες και ρυθμιστικά σώματα, συμβούλους, στελέχη ΜΚΟ και ειδικούς που ασχολούνται με τον ρόλο της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά και εν γένει σε όσους θα ήθελαν να κατανοήσουν τις αλλαγές που διαδραματίζονται στον χώρο της ενέργειας.

Το πλήρες πρόγραμμα και λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα (βλ. σχετικά www.eurelectric.org).