H Εκτροπή Φυσικού Αερίου Αξίας 880 Εκατ. Δολαρίων η Αιτία της «Εισβολής» στα Γραφεία της Naftogaz

H Εκτροπή Φυσικού Αερίου Αξίας 880 Εκατ. Δολαρίων η Αιτία της «Εισβολής» στα Γραφεία της Naftogaz
energia.gr
Τετ, 4 Μαρτίου 2009 - 17:07
Η έρευνα σχετικά με την υπόθεση «εκτροπής» μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 880 εκ. δολαρίων ήταν τελικά ο λόγος της εισβολής ανδρών της Ουκρανικής εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας στα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, στο Κίεβο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αρχών ασφαλείας της χώρας . Ο τελευταίος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι η έρευνα, που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας,

Η έρευνα σχετικά με την υπόθεση «εκτροπής» μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 880 εκ. δολαρίων ήταν τελικά ο λόγος της εισβολής ανδρών της Ουκρανικής εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας στα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, στο Κίεβο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αρχών ασφαλείας της χώρας . Ο τελευταίος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι η έρευνα, που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, είχε γνωστοποιηθεί στη Naftogaz, και ήταν «εντός των νόμιμων πλαισίων».

Αργότερα, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Naftogaz ανέφερε ότι οι άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας ήθελαν να πάρουν τα πρωτότυπα συμβόλαια που υπογράφηκαν στα πλαίσια της συμφωνίας της 18ης Ιανουαρίου με τη ρωσική Gazprom στη Μόσχα, χάρη στην οποία τερματίστηκε η ρωσο-ουκρανική κρίση του φυσικού αερίου.

Οι οπλισμένοι πράκτορες εισέβαλαν στο κτίριο παραγκωνίζοντας τα άτομα ασφαλείας, και χωρίς να επιδείξουν την ταυτότητα τους, γεγονός που έκανε τον εκπρόσωπο της εταιρείας να αναφερθεί σε εισβολή από άγνωστους οπλισμένους μασκοφόρους με σκοπό την κατάληψη του κτιρίου.

Η έρευνα στα γραφεία της ουκρανικής εταιρίας δεν θα έχει επιπτώσεις στην έγκαιρη πληρωμή της Gazprom για την προμήθεια φορτίων φυσικού αερίου, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Naftogaz.

«Θα πράξουμε τα πάντα για να πληρώσουμε έγκαιρα», ανέφερε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής εταιρίας Βαλεντίν Ζεμλιάνσκι.