Πρωτόκολλο ενεργειακής συνεργασίας, υπέγραψαν εχθές ο υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, κ. Πέταρ Σκούντριτς και Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, κ. Κλαούντιο Σκάγιολα. Σύμφωνα με τον κ. Σκούντριτς το πρωτόκολλο προβλέπει τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με έμφαση στην κατασκευή μικρών και μεσαίων υδροηλεκτρικών σταθμών, αλλά και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας.
Πρωτόκολλο ενεργειακής συνεργασίας, υπέγραψαν εχθές ο υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, κ. Πέταρ Σκούντριτς και Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, κ. Κλαούντιο Σκάγιολα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκούντριτς το πρωτόκολλο προβλέπει τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με έμφαση στην κατασκευή μικρών και μεσαίων υδροηλεκτρικών σταθμών, αλλά και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Επίσης, το πρωτόκολλο προβλέπει τη συνεργασία των δύο χωρών στα «πεδία» της πετρελαϊκής βιομηχανίας, της βιομηχανίας του φυσικού αερίου, καθώς και στη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

 «Η υπογραφή του πρωτοκόλλου είναι ένα σημαντικό βήμα για το νέο ενεργειακό, επενδυτικό κύκλο» είπε ο κ. Σκούντριτς και πρόσθεσε πως προβλέπεται, επίσης, η σύσταση κοινοπραξιών σερβικών και ιταλικών εταιριών που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των ενεργειακών projects.

Ο κ. Σκάγιολα, στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μλάντζαν Ντίνκιτς, τόνισε πως «με επενδεδυμένο κεφάλαιο 800 εκ. ευρώ, η Ιταλία βρίσκεται στις πρώτες πέντε θέσεις των ξένων επενδυτών και συνολικά 200 ιταλικές εταιρίες με 18.000 υπαλλήλους δραστηριοποιούνται στη Σερβία».