Την περασμένη εβδομάδα (24/03), οργανώθηκε στο Λονδίνο μία διεθνής συνάντηση για τις τιμές του πετρελαίου και γενικά για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Ένας από τους βασικούς ομιλητές στην εν λόγω συνάντηση, που συνεκλήθη από το Centre for Global Energy Studies (CGES) του Λονδίνου, ήτο ο ελληνικής καταγωγής Dr. Leo Drollas, ο οποίος είναι αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος του εν λόγω Κέντρου.
Την περασμένη εβδομάδα (24/03), οργανώθηκε στο Λονδίνο μία διεθνής συνάντηση για τις τιμές του πετρελαίου και γενικά για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Ένας από τους βασικούς ομιλητές στην εν λόγω συνάντηση, που συνεκλήθη από το Centre for Global Energy Studies (CGES) του Λονδίνου, ήτο ο ελληνικής καταγωγής Dr. Leo Drollas, ο οποίος είναι  αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος του εν λόγω Κέντρου.

Ο Dr. Leo Drollas γεννήθηκε στην Ινδία και φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε με έπαινο. Κατόπιν σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics, από όπου έλαβε B.Sc και Μ.Sc. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο ίδιο πανεπιστήμιο, επιλέγοντας ως ερευνητικό αντικείμενο την ανισορροπία στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου μιας χώρας .

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο LSE, ο Dr. Drollas εργάστηκε στο Λονδίνο στο Commodities Research Unit και στη συνέχεια στην British Petroleum ως  προϊστάμενος οικονομέτρης της εταιρείας. Στην British Petroleum διηύθυνε την ομάδα ενεργειακών και οικονομικών μοντέλων στο τμήμα Επιχειρησιακού Προγραμματισμού της εταιρείας και ήταν, επίσης, υπεύθυνος για πολλές μελέτες σχετικά με διάφορες πτυχές της αγοράς πετρελαίου. Ενώ εργαζόταν στην British Petroleum ο Dr. Drollas αποσπάσθηκε για 2 χρόνια στη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών, ως Αναπληρωτής Διευθυντής Οικονομικών, όπου και ολοκλήρωσε δύο σημαντικές μελέτες, μία για τη συμπεριφορά των βρετανικών επιχειρήσεων απέναντι στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μία για την σύγκριση του βρετανικού και του γερμανικού κατασκευαστικού τομέα. .

Το 1989 εντάχθηκε στο δυναμικό του Centre for Global Energy Studies (CGES) μία δεξαμενή σκέψης που ιδρύθηκε το ίδιο έτος από τον  πρώην Υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Sheikh Ahmed Zaki Yamani.

Ο Dr. Leo Drollas κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή και του επικεφαλής οικονομολόγου στο CGES, στο οποίο είναι υπεύθυνος για όλες τις εκδόσεις και τις περισσότερες από τις μελέτες.

Ο Dr. Drollas έχει επίσης γράψει πολλά άρθρα και μελέτες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου, οι μακροπρόθεσμες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, η ζήτηση της κηροζίνης για αεροπορικές μεταφορές, η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, τα αποθέματα και οι τιμές πετρελαίου, οι εξαγωγικοί δασμοί πετρελαίου, η σχέση τιμών και παραγωγής πετρελαίου, η αξιοποίηση της χωρητικότητας σε πετρέλαιο και οι τιμές, τα τέλη των αγωγών πετρελαίου, οι πολιτικές ποσοστώσεων του OPEC, η πετρελαϊκή ζήτηση των «ασιατικών τίγρεων», η σχέση ανάμεσα στην επιθυμητή κάλυψη σε αποθέματα πετρελαίου και τις μελλοντικές τιμές πετρελαίου κ.ά. Επιπλέον, έχει συγγράψει από κοινού με τον David Long του Oxford Petroleum Research Associates μία σημαντική μελέτη για λογαριασμό του CGES με θέμα τις στρατηγικές τοποθετήσεις hedging των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ο Dr. Drollas έχει γράψει σειρά άρθρων και μελετών για το πετρέλαιο, την ενέργεια και την οικονομία και είναι, επίσης, συγγραφέας από κοινού με τον Jon Greenman ενός βιβλίου σχετικά με το πετρέλαιο με τίτλο “Oil – the Devil’s Gold”.  Υπήρξε ομιλητής σε σειρά συνεδρίων πάνω σε ποικίλα πετρελαϊκά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η αγορά πετρελαίου σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ασιατική πετρελαϊκή ζήτηση, οι αγορές των πετρελαϊκών futures, η υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αποθέματα των χωρών εκτός OPEC. Έχει επίσης εμφανιστεί ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλές εκπομπές επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στο CNN, CNBC, το World Service του BBC, το Bloomberg TV, το Williams Energy και άλλα κανάλια και έχει, επίσης, μιλήσει σε μεγάλο αριθμό ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δηλώσεις του Dr. Leo Drollas φιλοξενούνται συχνά σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και στις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου.