Η μείωση της ζήτησης για φυσικό αέριο τόσο στους οικιακούς όσο και στους βιομηχανικούς καταναλωτές στη Ρουμανία οδήγησαν σε πτώση τόσο την εισαγωγή όσο και την εσωτερική παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στο Βουκουρέστι οι εισαγωγές φυσικού αερίου στη χώρα παρουσίασαν πτώση κατά 79,3% το πρώτο δίμηνο του 2009
Η μείωση της ζήτησης για φυσικό αέριο τόσο στους οικιακούς όσο και στους βιομηχανικούς καταναλωτές στη Ρουμανία οδήγησαν σε πτώση τόσο την εισαγωγή όσο και την εσωτερική παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στο Βουκουρέστι οι  εισαγωγές φυσικού αερίου στη χώρα παρουσίασαν πτώση κατά 79,3% το πρώτο δίμηνο του 2009 φθάνοντας στους 152.800 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου (oil equivalent).

Η ρουμανική παραγωγή φυσικού αερίου τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2009 έφτασε στους 1,58 εκατ. τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, μειωμένη κατά 6,6% σε σύγκριση με την εσωτερική παραγωγή φυσικού αερίου του πρώτου διμήνου του 2008.