Η διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν στη Ρωσία, λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε χθες σε αγωγό, δεν θα έχει αντίκτυπο στους πελάτες της Gazprom στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός. «Το ατύχημα δεν θα έχει αντίκτυπο στην τροφοδοσία των πελατών της Gazprom με φυσικό αέριο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η αιτία της έκρηξης στον αγωγό.
Η διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν στη Ρωσία, λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε χθες σε αγωγό, δεν θα έχει αντίκτυπο στους πελάτες της Gazprom στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.

«Το ατύχημα δεν θα έχει αντίκτυπο στην τροφοδοσία των πελατών της Gazprom με φυσικό αέριο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η αιτία της έκρηξης στον αγωγό.

Η Gazprom αγοράζει 50 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Τουρκμενιστάν, τη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα φυσικού αερίου στην Κεντρική Ασία, για να ανταποκριθεί στις εξαγωγικές υποχρεώσεις της και να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.

Το φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν ρέει προς τη Ρωσία μέσω αγωγού που διέρχεται από το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν – και οι δύο χώρες διαμετακινούν προς το βόρειο γείτονά τους μικρότερες ποσότητες του ενεργειακού πόρου.

Πηγή της βιομηχανίας φυσικού αερίου στο Καζακστάν αποκάλυψε ότι ενδέχεται να απαιτηθούν έως και τρεις ημέρες για τις επισκευές στον αγωγό.