Μειωμένα κατά 80% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Νο3 πετρελαϊκής εταιρείας στις ΗΠΑ – μετά τις Exxon Mobil και Chevron – ConocoPhillips, στο πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, τα καθαρά κέρδη του υποχώρησαν στα 840 εκατ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από 4,14 δισ. δολάρια ή 2,62 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα
Μειωμένα κατά 80% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Νο3 πετρελαϊκής εταιρείας στις ΗΠΑ – μετά τις Exxon Mobil και Chevron –  ConocoPhillips, στο πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, τα καθαρά κέρδη του υποχώρησαν στα 840 εκατ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από 4,14 δισ. δολάρια ή 2,62 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, κέρδη 44 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα του αμερικανικού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 30,7 δισ. δολάρια από 54,9 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 131.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα – 28.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερο από τις προβλέψεις της διοίκησης – ενισχυμένη από τα πρότζεκτ στη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Νορβηγία, το Βιετνάμ, την Κίνα και τον Καναδά. Η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με το 2008.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή του αμερικανικού αργού στα προθεσμιακά συμβόλαια διαμορφώθηκε το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου στα 43,31 δολάρια το βαρέλι, 56% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ConocoPhillips είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο. Η Exxon Mobil αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της στις 30 Απριλίου και η Chevron την 1η Μαΐου.