Η παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Βερελή και τ. Υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεων Σημίτη, από το βουλευτικό του αξίωμα, την περασμένη Παρασκευή (08/05/2009) αιφνιδίασε όχι μόνον το κόμμα του, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. H παραίτηση Βερελή έρχεται, κατά πολλούς, ως απάντηση στην ακριβώς αντίθετη στάση του τ. Υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση που αφορούσε εκείνον.
Η παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Βερελή και τ. Υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεων Σημίτη, από το βουλευτικό του αξίωμα, την περασμένη Παρασκευή (08/05/2009) αιφνιδίασε όχι μόνον το κόμμα του, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

H παραίτηση Βερελή έρχεται, κατά πολλούς, ως απάντηση στην ακριβώς αντίθετη στάση του τ. Υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση που αφορούσε εκείνον. Όπως αναφέρει και στην παραπάνω δήλωση ο κ. Βερελής: «Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ. Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση».

Δεν λείπουν, ωστόσο, και οι αναγνώσεις που συνδέουν την παραίτηση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ με εσωκομματικές τριβές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χρήστος Βερελής εξελέγη πρώτη φορά το 1996 βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Διετέλεσε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και τον Απρίλιο του 2000 τοποθετήθηκε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βερελής έχει σπουδάσει χημικός και έλαβε με άριστα τον τίτλο του διδάκτορα στον τομέα της χημείας φυσικών προϊόντων στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ως το 1986 εργάστηκε σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στη Γερμανία και εν συνεχεία στην Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και από το 1986 έως το 1989 χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Διυλιστηρίων Ασπροπύργου και πρόεδρος της μελετητικής εταιρείας Ασπρόφος. Το 1993 τοποθετήθηκε πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και εν συνεχεία διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Ο κ. Βερελής είχε στηρίξει τον κ. Ευ. Βενιζέλο, μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2007 για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι η κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα και να ορίσει υπερκομματικό υπουργό Οικονομίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι«υπάρχουν αρκετοί έλληνες σοβαροί να αναλάβουν αυτό το φορτίο». Την ίδια ώρα διευκρίνιζε ότι δεν προτείνει, με την πρότασή του αυτή, συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως είπε,«θα κάνει κακό».