Στη σύγχρονη Ελλάδα, η ενέργεια οδηγεί το μέλλον της ανάπτυξης, της αειφορίας και της σταθερότητας. Το Φυσικό Αέριο παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία αφού εξασφαλίζει επάρκεια ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο περιβάλον αυτό, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) δημιουργεί τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την ενεργειακή ασφάλεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των εθνικών στόχων αναδεικνύοντας τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο και παράγοντα ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή.
Στη σύγχρονη Ελλάδα, η ενέργεια οδηγεί το μέλλον της ανάπτυξης, της αειφορίας και της σταθερότητας. Το Φυσικό Αέριο παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία αφού εξασφαλίζει επάρκεια ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο περιβάλον αυτό, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) δημιουργεί τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την ενεργειακή ασφάλεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των εθνικών στόχων αναδεικνύοντας τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο και παράγοντα ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Με μια σειρά μεγάλων έργων όπως η κατασκευή του αγωγού σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας, η αναβάθμιση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και η κατασκευή νέων κλάδων μετατρέπει τη χώρα σε ενεργειακό σταυροδρόμι, εγγυάται την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής ενώ μειώνει την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο.
 
Από τον Μάρτιο του 2009, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ κατέχει ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος με μακρά θητεία στον ενεργειακό κλάδο. Ο κ. Κανελλόπουλος διαθέτει διοικητική εμπειρία σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικών λειτουργιών που περιλαμβάνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη διοίκηση βιομηχανικών μονάδων, τις πωλήσεις καθώς και την ανάπτυξη νέων αγορών και προϊόντων.  

Στον ενεργειακό τομέα εργάστηκε για σειρά ετών στην ΔΕΠΑ, στη MOBIL HELLAS και στην BP HELLAS όπου του ανατέθηκαν διαδοχικά οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης Βιομηχανικών Λιπαντικών, Πωλήσεων Λιπαντικών Βιομηχανίας, Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ανατολικής Μεσογείου και Εργοστασίου Παραγωγής Λιπαντικών Δραπετσώνας.

Ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ ενώ κατέχει MSc με διάκριση από το Imperial College of Science του Λονδίνου και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η επιλογή του κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ενός στελέχους με δοκιμασμένες αντοχές που προέρχεται από τον ενεργεικό τομέα, να ηγηθεί της ΔΕΣΦΑ αυτήν την χρονική περίοδο θεωρείται μία εύστοχη κίνηση αφού αναβαθμίζει στελεχιακά τον οργανισμό ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από λίαν απαιτητικά έργα όπως το South Stream και το νέο LNG Terminal στην Βόρειο Ελλάδα.