Τις αμφιβολίες της Gazprom, όσον αφορά στην ικανότητα της Ουκρανίας να πληρώσει το φυσικό αέριο που κατανάλωσε το Μάιο, έως τις 7 Ιουνίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας υδρογονανθράκων Naftogaz, Όλεγκ Ντουμπίνα

Τις αμφιβολίες της Gazprom, όσον αφορά στην ικανότητα της Ουκρανίας να πληρώσει το φυσικό αέριο που κατανάλωσε το Μάιο, έως τις 7 Ιουνίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας υδρογονανθράκων Naftogaz, Όλεγκ Ντουμπίνα.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε αν η Naftogaz θα μπορέσει να πληρώσει έγκαιρα το σύνολο του χρέους της για τις παραδόσεις φυσικού αερίου τον Μάιο. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει από σήμερα έως τις 7 Ιουνίου», δήλωσε ο Μίλερ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει στις 22 Μαΐου ότι έχει αμφιβολίες για τις ικανότητες πληρωμής της Naftogaz. Η Μόσχα συνεχίζει από τότε να ασκεί πιέσεις, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ρωσία και Ουκρανία είχαν βρεθεί αντιμέτωπες τον Ιανουάριο σε μια σοβαρή διένεξη για το φυσικό αέριο, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή για δυο εβδομάδες των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στους πελάτες της Gazprom στη Δύση.