Ως δήλωση με ιδιαίτερα σημαντική βαρύτητα για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, κρίνεται αυτή στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.), κ. Ευθύμιος Ν. Χριστοδούλου σχετικά με ενδιαφέρον του Ομίλου για το καθεστώς ιδιοκτησίας της ΔΕΠΑ. «Το φυσικό αέριο εντάσσεται στην πολιτική της εταιρείας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προτιθέμεθα με εντονότερο τρόπο να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και να συμμετάσχουμε σε όποιες εξελίξεις υπάρξουν και απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου
Ως δήλωση με ιδιαίτερα σημαντική βαρύτητα για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, κρίνεται αυτή στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.), κ. Ευθύμιος Ν. Χριστοδούλου σχετικά με ενδιαφέρον του Ομίλου για το καθεστώς ιδιοκτησίας της ΔΕΠΑ. «Το φυσικό αέριο εντάσσεται στην πολιτική της εταιρείας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προτιθέμεθα με εντονότερο τρόπο να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και να συμμετάσχουμε σε όποιες εξελίξεις υπάρξουν και απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου, σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ κατέχουν ήδη το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, με το υπόλοιπο 65% ανήκει στο Δημόσιο, ενώ η ΔΕΗ διαθέτει option για την απόκτηση του 30%.

Ο κ. Ευθύμιος (Τίμος) Ν. Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1932 στη Λάρισα.. Αποφοίτησε το 1951 από το Κολέγιο Αθηνών, το 1953 από το Hamilton College (B.A in Economics) και το 1955 από το Columbia University (M.A in Economics). 

Εργάσθηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος το 1959 και ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αναπτύξεως Βιομηχανικών της Ε.Τ.Ε το 1961. Το 1965 γίνεται Διευθυντής και αργότερα Γενικός Διευθυντής της Ε.Τ.Ε.Β.Α. 

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1977 έως το 1979, και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από το 1979-1981. Αργότερα εκλέγεται μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Χριστιανοδημοκράτες) κατά την περίοδο 1984- Απρίλιο 1990.

Τον Απρίλιο του 1990 γίνεται αναπληρωτής και εν συνεχεία Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Τον Φεβρουάριο του 1992 και μέχρι τον Νοέμβριο του 1993 διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας την Ελλάδος. Το 1994-1999 εξελέγη εκ νέου μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τίθεται και πάλι επικεφαλής της ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. 

Από τον Απρίλιο του 2004 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.