Η κρατικών συμφερόντων βουλγαρική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargazπροσέφερε στην Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων (DKEVR) της χώρας τιμές χαμηλότερες κατά 33,14% από 1ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό DarikRadio, η Bulgargaz έπρεπε να παρουσιάσει την προσφορά της ως τις 10 Ιουνίου. Σε περίπτωση που η προσφορά γίνει αποδεκτή, το φυσικό αέριο θα κοστίζει 365 βουλγαρικά λεβ ανά 100 κυβικά μέτρα, ήτοι κατά 180,94 λεβ λιγότερα σε σχέση με την τρέχουσα τιμή
Η κρατικών συμφερόντων βουλγαρική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargazπροσέφερε στην Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων (DKEVR) της χώρας τιμές χαμηλότερες κατά 33,14% από 1ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό DarikRadio, η Bulgargaz έπρεπε να παρουσιάσει την προσφορά της ως τις 10 Ιουνίου. Σε περίπτωση που η προσφορά γίνει αποδεκτή, το φυσικό αέριο θα κοστίζει 365 βουλγαρικά λεβ ανά 100 κυβικά μέτρα, ήτοι κατά 180,94 λεβ λιγότερα σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Σημειώνεται ότι η αρχική προσφορά ήταν η μείωση κατά 29,92% σε σχέση με την σημερινή τιμή και η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου.

Η Bulgargaz αιτιολόγησε την απόφασή της να μειώσει ακόμη περισσότερο τις τιμές αποδίδοντάς την στην πτώση των τιμών των εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και της ισοτιμίας του βουλγαρικού νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο.