Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., συνεχίζοντας τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, διευρύνει το δίκτυο των μεγάλων καταναλωτών της στο οποίο προστίθενται δύο από τα μεγαλύτερα δημόσια κτίρια του λεκανοπεδίου, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Λειτουργώντας την πρώτη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας σε Δημόσιο Νοσοκομείο, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε κατανάλωση εμπορικούς χρήστες φυσικού αερίου της Αττικής με ετήσια κατανάλωση 1 εκατ. κυβ. μετ. Τ
Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., συνεχίζοντας τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, διευρύνει το δίκτυο των μεγάλων καταναλωτών της στο οποίο προστίθενται δύο από τα μεγαλύτερα δημόσια κτίρια του λεκανοπεδίου, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Λειτουργώντας την πρώτη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας σε Δημόσιο Νοσοκομείο, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε κατανάλωση εμπορικούς χρήστες φυσικού αερίου της Αττικής με ετήσια κατανάλωση 1 εκατ. κυβ. μετ. Το Ν.Ν.Α. θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για τη θέρμανση του κτιρίου, την παραγωγή ζεστού νερού καθώς και ατμού, ενώ η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας –ως η πρώτη σε δημόσιο νοσοκομείο μετά τα ιδιωτικά Νοσοκομείο METROPOLITAN και το μαιευτικό και χειρουργικό κέντρο ΜΗΤΕΡΑ- θα λειτουργεί για την κάλυψη σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου σε ηλεκτρικό ρεύμα και θερμικές χρήσεις.

Η σύνδεση του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με το δίκτυο φυσικού αερίου εντάσσεται στο πρόγραμμα σύνδεσης κτιρίων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα με το δίκτυο φυσικού αερίου, όπως υπαγορεύει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων, και πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης & της Πολιτείας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Εθνικής Άμυνας.

Επενδύοντας στα οφέλη του φυσικού αερίου για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων που συνδέθηκε στα τέλη του 2006 για συμβατικές χρήσεις φυσικού αερίου, επέκτεινε πρόσφατα την χρήση του και στον κλιματισμό του κτιρίου. Το γεγονός αυτό καθιστά τον Ε.Ο.Φ έναν από τους πρώτους δημόσιους Οργανισμούς που καλύπτει με φυσικό αέριο το σύνολο των αναγκών του για κλιματισμό.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε χαρακτηριστικά «Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και αυτό δεν το επιτυγχάνουμε μόνο λειτουργώντας άριστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας αλλά και υποστηρίζοντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να συνδεθούμε με το δίκτυο φυσικού αερίου για τις λειτουργικές ανάγκες του ΕΟΦ αλλά και να επενδύσουμε με δική μας χρηματοδότηση στην χρήση αυτού του αγαθού και για τον κλιματισμό των χώρων μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι με τη χρήση του φυσικού αερίου μεριμνούμε, όχι μόνο για τη μείωση των δαπανών του Οργανισμού, αλλά κυρίως για την αποφόρτιση της ατμόσφαιρας στην Αττική αφού μειώσαμε τις εκπομπές CO2 κατά 133 τόνους ετησίως».

Σήμερα, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής διαθέτει ενεργό δίκτυο μήκους 2.900 χλμ. και ο αριθμός των συνδεδεμένων με το φυσικό αέριο νοικοκυριών ξεπερνά τα 193.000, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών πελατών που αξιοποιούν τα οφέλη του  φυσικού αερίου είναι 400 και των επαγγελματιών 5.000.