Σε αναβάθμιση της ισχύος από 460 MW σε 840-1.160 MW της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Μαντούδι Εύβοιας και σε αλλαγή καυσίμου από λιθάνθρακα σε φυσικό αέριο προχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ. Η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν θα δημιουργηθούν ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες με καύσιμο λιθάνθρακα, για περιβαλλοντικούς λόγους

Σε αναβάθμιση της ισχύος από 460 MW σε 840-1.160 MW της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Μαντούδι Εύβοιας και σε αλλαγή καυσίμου από λιθάνθρακα σε φυσικό αέριο προχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ.

Η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν θα δημιουργηθούν ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες με καύσιμο λιθάνθρακα, για περιβαλλοντικούς λόγους. Εξάλλου έγκριση από την Αρχή έλαβε η Blue Aegean Energy για εφεδρική μονάδα ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο, ισχύος 122,4 MW στους Αγίους Θεοδώρους.

Η εταιρεία είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση στη ΡΑΕ εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας με τον όμιλο Μυτιληναίου, η Korinthos Power, έκανε αίτηση στη ΡΑΕ για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, με το 65% να περνά από την Motor Oil στην «Αργυρίτης Γη» του ομίλου Μυτιληναίου και για αύξηση της ισχύος της μονάδας στα 437 MW.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 12/06/2009)