Μετά την παρέμβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, υπεγράφη χθες στη Δαμασκό συμφωνία μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της ελληνο-ιταλικής κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ - Ansaldo για την κατασκευή στη Συρία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 800 MW με καύσιμο φυσικό αέριο, προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ
Μετά την παρέμβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, υπεγράφη χθες στη Δαμασκό συμφωνία μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της ελληνο-ιταλικής κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ - Ansaldo για την κατασκευή στη Συρία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 800 MW με καύσιμο φυσικό αέριο, προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ.

Της συμφωνίας προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς αντίπαλη εταιρεία διοχέτευε πληροφορίες ότι η ΜΕΤΚΑ διατηρεί γραφεία στο Ισραήλ, ώστε να προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης της Συρίας. Τελικώς, όλα εξελίχθηκαν παραπάνω από καλά, καθώς άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή κι άλλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Συρία, επίσης 800 MW, από το ίδιο εταιρικό σχήμα. Πέραν του ενεργειακού κλάδου, η Συρία ενδιαφέρεται για ελληνικές επενδύσεις στις κατασκευές και στις οδικές μεταφορές.

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 26/06/2009)