Ο Carl-Henric Svarnberg, νυν διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, αναλαμβάνει την θέση του προέδρου της ΒΡ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου την Πέμπτη, 25 Ιουνίου. Ο κ. Svarnberg, o οποίος είναι επίσης πρόεδρος της SonyEricsson και μη εκτελεστικός διευθυντής της Melker Schörling AB, θα εισέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΡ ως μη εκτελεστικός διευθυντής από 1ης Σπετεμβρίου 2009, ενώ πλήρη καθήκοντα προέδρου του ομίλου αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου 2010
Ο Carl-Henric Svarnberg, νυν διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, αναλαμβάνει την θέση του προέδρου της ΒΡ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου την Πέμπτη, 25 Ιουνίου.

Ο κ. Svarnberg, o οποίος είναι επίσης πρόεδρος της SonyEricsson και μη εκτελεστικός διευθυντής της Melker Schörling AB, θα εισέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΡ ως μη εκτελεστικός διευθυντής από 1ης Σπετεμβρίου 2009, ενώ πλήρη καθήκοντα προέδρου του ομίλου αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου 2010, στην θέση του αποχωρούντος Peter Sutherland. 

Ο νέος πρόεδρος της ΒΡ χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την ανάδειξή του στην θέση αυτή, προσθέτοντας ότι αποτελεί πρόκληση γι’ αυτόν να διαδέχεται έναν τόσο επιτυχημένο πρόεδρο όπως ο κ. Sutherland. Δήλωσε, επίσης ενθουσιασμένος που εισέρχεται στην ενεργειακή βιομηχανία, η οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας». 

Ο κ. Svarnberg θα διευθύνει τον όμιλο ΒΡ από το Λονδίνο, μετά από μία επιτυχημένη επταετή θητεία στα ανώτατα κλιμάκια της Ericsson, της κορυφαίας εταιρείας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. 

Ο κ. Carl-Henric Svarnberg γεννήθηκε το 1952 στο Porjus της βόρειας Σουηδίας. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Linköping με Μάστερ Μηχανολογίας και έχει, επίσης πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα. Επιπλέον, είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Luleå, καθώς και του Πανεπιστημίου του Linköping της Σουηδίας.

Μετά την περάτωση των σπουδών του το 1977, εργάστηκε στην Asea Brown Boveri (ABB) σε αποστολές στο εξωτερικό. Το 1986 ο Svanberg μεταπήδησε στην Securitas, την κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, της οποίας ανέλαβε Α΄ εκτελεστικός αντιπρόεδρος μετά από τέσσερα χρόνια. 

Το 1994 αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Assa Abloy. Ο κ. Svanberg, εκτός από πρόεδρος της Sony Ericsson Mobile Communications AB, είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σουηδικών Επιχειρήσεων, της Melker Schörling AB, καθώς και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα.

Πέραν των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, ο κ. Svanberg έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα και με θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας του ΟΗΕ. 

Είναι επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τις Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορίας (GAID) και της επιτροπής εξωτερικών συμβούλων του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia. Επιπλέον, πρόσφατα του απονεμήθηκε το παράσημο του Βασιλέως της Σουηδίας για την σημαντική του προσφορά στην σουηδική βιομηχανία

Ο κ. Carl-Henric Svarnberg είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.