Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στον τομέα του φυσικού αερίου προειδοποίησαν την Τρίτη τις κυβερνήσεις των 27 χωρών μελών της Ένωσης για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ουκρανία.


Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στον τομέα του φυσικού αερίου προειδοποίησαν την Τρίτη τις κυβερνήσεις των 27 χωρών μελών της Ένωσης για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ουκρανία. Διαμήνυσαν μάλιστα στις κυβερνήσεις των 27 ότι πρέπει να αρχίζουν να αποθηκεύουν επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου μέχρι τον χειμώνα για την περίπτωση που συμβεί ξανά μια νέα ενεργειακή κρίση.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν στις Βρυξέλλες μία έκτακτη συνάντηση καθώς η ένταση μεταξύ της Ρωσία και της Ουκρανίας σχετικά με τη μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη έχει φτάσει ξανά σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν διοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησαν στα κράτη – μέλη να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για την χειμερινή περίοδο και να προσπαθήσουν να γεμίσουν όλους τους αποθηκευτικούς τους χώρους με κάθε δυνατό τρόπο.